Focuri de armă asupra unui avion FlyDubai care ateriza la Bagdad

Focuri de armă au fost trase luni împotriva unui avion al companiei low-cost FlyDubai, cu 154 de pasageri la bord, la aterizarea pe aeroportul internaţional din Bagdad, determinând autoritatea pentru aviaţie din Emiratele Arabe Unite să interzică zborurile către capitala irakiană.

448 afișări
Imaginea articolului Focuri de armă asupra unui avion FlyDubai care ateriza la Bagdad

Focuri de armă împotriva unui avion FlyDubai care ateriza la Bagdad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Compania FlyDubai a anunţat marţi că zborul FZ215 pe ruta Dubai-Bagdad a fost ţinta unor focuri de armă în timp ce ateriza în capitala irakiană cu puţin timp înaintea orei locale 17.00 (16.00 ora României), care i-au avariat fuzelajul, relatează Wall Street Journal, în ediţia electronică.

Toţi pasagerii au fost debarcaţi normal şi nu a fost nevoie de asistenţă medicală pe aeroport, a precizat compania. O aeronavă de rezervă a zburat către Irak pentru a prelua pasagerii cu destinaţia Dubai, a adăugat aceasta. "S-a deschis o anchetă pentru a se stabili ce s-a întâmplat", a declarat un purtător de cuvânt al FlyDubai.

Compania şi-a suspendat toate zborurile către Bagdad până la noi ordine. Etihad Airways din Abu Dhabi a anunţat că îşi va suspenda, de asemenea, zborurile către capitala irakiană după ce Autoritatea Generală pentru Aviaţie Civilă din Emiratele Arabe Unite a emis o interdicţie de zbor către oraş din motive de securitate.

Emirates Airline şi-a suspendat, de asemenea, zborurile către Bagdad, dar le-a menţinut pe cele către Ebil, în Kurdistanul irakian, şi Basra, în sudul ţării.

Îngrijorările cu privire la zborul avioanelor în zonele de conflict au crescut anul trecut după ce un avion al Malaysia Airlines a fost doborât deasupra Ucrainei în iulie, provocând moartea tututor celor 298 de persoane aflate la bord. Multe din companiile aeriene au încetat să mai survoleze Irakul după avansul înregistrat de gruparea Stat Islamic, care a determinat Statele Unite să lanseze o operaţiune împotriva militanţilor islamişti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici