Fondatorul reţelei islamiste Haqqani, Jalaluddin Haqqani, a decedat de aproape un an de zile - VIDEO

Fondatorul reţelei jihadiste Haqqani, Jalaluddin Haqqani, a murit de aproape un an, declară surse talibane citate de presa pakistaneză, relatează postul Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) în pagina electronică.

199 afișări
Imaginea articolului Fondatorul reţelei islamiste Haqqani, Jalaluddin Haqqani, a decedat de aproape un an de zile - VIDEO

Jalaluddin Haqqani (Foto: Captura YouTube)

Jalaluddin Haqqani a decedat de cauze naturale şi a fost înmormântat în provincia Khost (est), în Afganistan, au anunţat vineri postul Geo TV şi site-ul dawn.com.

Reţeaua Haqqani, care are legături cu talibanii, este o grupare islamistă care operează de ambele părţi ale frontierei dintre Afganistan şi Pakistan.

Reţeaua a fost înfiinţată de către Jalaluddin Haqqani cu scopul de a lupta împotriva trupelor sovietice, în Afganistan, în anii '80.

Actualul lider al mişcării, Sirajuddin Haqqani - fiul lui Jalaluddin -, este unul dintre cei mai căutaţi terorişti de către Statele Unite, care oferă o recompensă în valoare de 10 milioane de dolari pentru capturarea acestuia.

Informaţiile despre moartea lui Jalaluddin Haqqani au fost publicate la doar o zi după că talibanii afgani au confirmat moartea liderului lor, mollahul Mohammad Omar. Acesta a murit "cu ceva timp în urmă din cauza unei boli", au afirmat ei.

Pakistanul a anunţat joi că negocierile de pace programate pentru vineri între negociatori ai Guvernului afgan şi reprezentanţi ai talibanilor au fost amânate din cauza informaţiilor despre moartea mollahului Omar.

În noiembrie 2012, reţeaua Haqqani a fost introdusă pe lista Comitetului ONU pentru Sancţiuni, în urma unei decizii similare a Statelor Unite. În virtutea acestor sancţiuni, statele memebre ONU au obligaţia să impună reţelei Haqqani blocarea averilor, un embargo asupra armelor şi interdicţii de călătorie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici