Formaţiunea Fidesz, condusă de Viktor Orban, a fost suspendată din PPE/ Premierul ungar: „Un partid ca acesta nu va permite să fie exclus sau suspendat, ci, în schimb, se va ridica şi va pleca"

Partidul Popular European a decis miercuri seară suspendarea formaţiunii de guvernământ din Ungaria, Fidesz, condusă de premierul Viktor Orban, anunţă preşedintele PPE, Joseph Daul.

5164 afișări
Imaginea articolului Formaţiunea Fidesz, condusă de Viktor Orban, a fost suspendată din PPE/ Premierul ungar: „Un partid ca acesta nu va permite să fie exclus sau suspendat, ci, în schimb, se va ridica şi va pleca"

Formaţiunea Fidesz a fost suspendată din PPE

Decizia a fost luată de Adunarea Politică a PPE cu 190 voturi pentru şi 3 voturi împotrivă în cadrul unui vot secret.

Fidesz nu va mai avea drepturi de partid membru al PPE, nu mai are dreptul de a vota în nicio reuniune a PPE şi nici dreptul de a propune candidaţi pentru nicio poziţie în cadrul PPE.

Se va înfiinţa un Comitet de Evaluare condus de fostul preşedinte al Consiliului European, Herman van Rompuy care va evalua respectarea statului de drept şi a valorilor PPE în Ungaria şi va prezenta un raport, a declarat Manfred Weber, liderul grupului PPE din Prlamentul European.

Viktor Orban: "Fidesz îşi suspendă în mod unilateral activitatea din PPE"

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Fidesz a decis în mod unilateral să îşi suspende exercitarea drepturilor de membru al Partidului Popular European (PPE), informează MTI.

"Nu putem fi excluşi sau suspendaţi - am câştigat patru runde de alegeri, am fost aleşi de către cetăţenii Ungariei", a adăugat Orban. El a declarat că Fidesz a obţinut 47, 56, respectiv 52 de procente la ultimele trei alegeri pentru Parlamentul European. "Un partid ca acesta nu va permite să fie exclus sau suspendat, ci, în schimb, se va ridica şi va pleca", a mai declarat premierul.

Fidesz a decis să îşi suspende exercitarea drepturilor "atât timp cât cei trei înţelepţi îşi termină raportul, după care vom avea din nou discuţii cu PPE", a spus Orban.

Partidul Popular European a decis miercuri seară suspendarea formaţiunii de guvernământ din Ungaria, Fidesz, condusă de premierul Viktor Orban, anunţă preşedintele PPE, Joseph Daul.

Se va înfiinţa un Comitet condus de fostul preşedinte al Consiliului European Herman van Rompuy care va evalua respectarea statului de drept şi a valorilor PPE în Ungaria şi va prezenta un raport, a declarat Manfred Weber, liderul grupului PPE din Prlamentul European.

Mureşan, despre suspendarea Fidesz din PPE: PNL a votat în favoarea acestei decizii

Eurodeputatul liberal Siegfried Mureşan a declarat că PNL au votat în favoarea suspendării Fidesz, formaţiunea condusă de premierul ungar Viktor Orban, din Partidul Popularilor Europeni, decizie luată miercuri de Adunarea Politică a PPE.

„Tocmai a fost suspendată calitatea Fidesz de partid membru al PPE. Fidesz nu mai are drepturi de partid membru al PPE, Fidesz nu mai are dreptul de a vota în nicio reuniune a PPE, Fidesz nu mai are dreptul de a propune candidaţi pentru nicio poziţie în cadrul PPE. Se înfiinţează un Comitet de Evaluare condus de fostul preşedinte al Consiliului European, Herman van Rompuy care va evalua respectarea statului de drept şi a valorilor PPE în Ungaria şi va prezenta un raport. Asta a decis acum Adunarea Politică a PPE cu 190 voturi pentru şi 3 voturi împotrivă în cadrul unui vot secret. Această decizie intră imediat în vigoare. Partidul Naţional Liberal a votat în favoarea acestei decizii. Viktor Orban şi reprezentanţii Fidesz au părăsit sala”, a scris europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan pe Facebook.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici