Formaţiunea fondată de Macron, pe primul loc în sondaje înainte de alegerile legislative din Franţa

Datele unui sondaj recent arată că partidul La République En Marche!, al preşedintelui Emmanuel Macron, ar urma să obţină aproape 30% din voturi la alegerile parlamentare din Franţa ce se vor desfăşura pe 11 şi 18 iunie, informează agenţia de ştiri Reuters.

882 afișări
Imaginea articolului Formaţiunea fondată de Macron, pe primul loc în sondaje înainte de alegerile legislative din Franţa

Formaţiunea fondată de Macron, pe primul loc în sondaje înainte de alegerile legislative din Franţa

La République En Marche! (LREM), formaţiunea fondată de preşedintele francez Emmanuel Macron, este pe cale de a câştiga prima rundă a alegerilor parlamentare ce se vor desfăşura în luna iunie, sondajele arătând că partidul este aproape de obţine una dintre cele mai consistente victorii din istoria recentă a Franţei.

Conform datelor unui sondaj realizat de Ipsos Sopra-Steria, partidul preşedintelui francez va aduna 29,5% în primul tur, la mare distanţă fiind partidul Republicanii, care se clasează pe locul secund, cu 23%. Partidul din care provine Marine Le Pen, Frontul Naţional (extremă-dreapta), este preferat de 17% din alegătorii francezi, în timp ce socialiştii ar obţine 8,5%.

Prognozele arată că după cea de-a doua rundă de alegeri, Republique en Marche îşi va asigura între 385 şi 415 mandate în Adunarea Naţională, dintr-un total de 577 de locuri. Dacă aceste sondaje vor fi confirmate la urne, partidului Republique en Marche va obţine cea mai mare victorie înregistrată de un partid în ultimii 50 de ani.

Republicanii ar urma să obţină un 105-125 de mandate, socialiştii 25-35, iar Frontul Naţional între 5 şi 15 mandate.

Cei 577 de membri ai Adunării Naţionale sunt aleşi în urma a două tururi de scrutin în circumscripţii uninominale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici