Formaţiunile politice palestiniene au convenit să organizeze alegeri până la finalul anului 2018

Formaţiunile politice palestiniene au căzut de acord asupra necesităţii organizării de alegeri legislative şi prezidenţiale până la finalul anului 2018, se afirmă într-un comunicat comun emis după discuţiile de reconciliere de la Cairo, potrivit site-ului postului France 24.

190 afișări
Imaginea articolului Formaţiunile politice palestiniene au convenit să organizeze alegeri până la finalul anului 2018

Formaţiunile politice palestiniene au convenit să organizeze alegeri până la finalul anului 2018

Reprezentanţii formaţiunilor care au participat la discuţii i-au cerut preşedintelui palestinian Mahumd Abbas să stabilească o dată pentru alegeri, în urma consultării cu poate părţile.

În comunicat este salutat şi acordul de unitate semnat între principalele formaţiunii politice palestiniene, Hamas şi Fatah, care are drept scop să pună capăt unei rivalităţi de zece ani între cele două. Conform acordului, organizaţia militantă Hamas ar urma să cedeze puterea în Fâşia Gaza după data de 1 decembrie.

La discuţiile de la Cairo au participat reprezentanţi ai 13 formaţiunii politice palestiniene.

Din anul 2007, după ce Hamas a preluat controlul asupra Fâşiei Gaza, nu s-au mai organizat alegeri legislative palestiniene.

La 12 octombrie, grupările palestiniene rivale Hamas şi Fatah au ajuns la o înţelegere în privinţa reconcilierii politice. Ca urmare a acestui anunţ, premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus că Israelul nu va negocia cu un guvern palestinian care ar include şi gruparea Hamas, catalogată drept "o organizaţie teroristă care doreşte distrugerea Israelului".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici