Forţe navale din Occident călăresc valul cooperării, iar România stă pe mal

Duminică, Consiliul European a condamnat în mod public, în cei mai categorici termeni politici ai Uniunii Europene, atacul totalmente ilegal şi deloc justificat la adresa petrolierului „Mercer Street”, derulat în largul coastelor omaneze în ultimele zile ale lunii iulie. Comunicatul Consiliului European întăreşte un document similar emis vineri de liderii G7, prin care cele mai puternice economii şi democraţii ale lumii condamnaseră la rândul lor atacul respectiv.

7342 afișări
Imaginea articolului Forţe navale din Occident călăresc valul cooperării, iar România stă pe mal
Consiliul European arată că – după toate dovezile disponibile –  Iranul este responsabil pentru această acţiune unilaterală şi lipsită de orice grijă faţă de consecinţe. Au murit doi oameni, unul român, altul britanic, iar dreptul internaţional şi pacea au fost violate. Şefii de state şi de guverne ai Uniunii Europene au catalogat aceste acţiuni ca fiind inacceptabile şi au cerut Iranului să le pună capăt imediat, reamintind nevoia de a respecta principiul de garantare a libertăţii de navigaţie în baza dreptului internaţional.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici