Forţele americane au intrat cu forţa în spitalul organizaţiei Medici fără Frontiere din Kunduz

Un vehicul militar american a forţat joi intrarea spitalului administrat de organizaţia Medici fără Frontiere în oraşul afgan Kunduz, bombardat în urmă cu două săptămâni de forţele SUA, informează publicaţia Le Figaro în ediţia online de vineri.

1189 afișări
Imaginea articolului Forţele americane au intrat cu forţa în spitalul organizaţiei Medici fără Frontiere din Kunduz

Forţele americane au intrat cu forţa în spitalul organizaţiei Medici fără Frontiere din Kunduz

Organizaţia deplânge posibila distrugere a dovezilor acestui bombardament, care s-a soltat cu moartea a cel puţin 24 de persoane.

Vehiculul blindat american a intrat cu forţa în complexul spitalului distrugând uşa. Persoanele din vehicul nu ştiau aparent că în incinta clădirii se aflau cadrele organizaţiei Medici fără Frontiere (MSF), printre care şi directorul organizaţiei îm Afganistan, Guilhem Molinie.

Delegaţia americană a început să negocieze cu echipa MSF, afirmând că are autorizaţia să vină în spital în cadrul anchetei comune americano-afgane privind bombardamentul din data de 3 octombrie. După o oră şi jumătate de discuţii, soldaţii americani au primit în final permisiunea să intre, însă fără arme, în clădirea parţial distrusă şi devenită nefuncţională din cauza bombardamentului.

Un purtător de cuvânt al organizaţiei a confirmat această intruziune americană, care a avut loc, potrivit acesteia, "în pofida unui acord (...) care prevedea faptul că MSF ar trebui să fie informată înainte de fiecare nouă etapă a procedurii (anchetei americano-afgane), care implică personalul sau activele ONG-ului".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici