Forţele armate tunisiene au ucis nouă militanţi înaintea marşului de solidaritate de la Tunis

Forţele armate tunisiene au ucis nouă militanţi islamişti, inclusiv un comandant de rang înalt, în timpul unui raid organizat sâmbătă seara, a anunţat Guvernul cu câteva ore înaintea unui marş de solidaritate la care sunt aşteptaţi numeroşi oficiali europeni.

203 afișări
Imaginea articolului Forţele armate tunisiene au ucis nouă militanţi înaintea marşului de solidaritate de la Tunis

Forţele armate tunisiene au ucis nouă militanţi înaintea marşului de solidaritate de la Tunis (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Lokman Abu Sakhra, suspectat că avea legături cu atacul de la muzeul Bardo, este unul dintre cei nouă militanţi înarmaţi ucişi într-un raid care a avut loc sâmbătă, relatează BBC News Online.

Un purtător de cuvânt al premierului tunisian l-a descris drept unul dintre "cei mai periculoşi terorişti" din Tunisia. El a declarat pentru BBC că Sakhra, cetăţean algerian, a fost ucis de forţele de securitate în regiunea vestică Gafsa. Oficialii susţin că militanţii erau membri ai grupării jihadiste Okba Ibn Nafaa. Anterior, autorităţile au anunţat că au arestat zeci de persoane suspectate de legături cu atacul de la muzeul Bardo.

Cel puţin 21 de turişti străini au murit în acest atac comis la 18 martie. Printre ei se află britanici, japonezi, francezi, italieni şi columbieni.

Mii de persoane s-au reunit duminică pentru a participa la un marş de solidaritate în capitala Tunis. Numeroşi oficiali străini sunt aşteptaţi, de asemenea. Printre ei se numără preşedintele francez, Francois Hollande, cel polonez, Bronislaw Komorowski, preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, premierii italian şi algerian, Matteo Renzi şi Abdelmalek Sellal, miniştrii de Externe din Spania, Jose Manuel Garcia-Margallo, Olanda, Bert Koenders, şi România, Bogdan Aurescu.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi Înaltul reprezentant UE pentru Politică Externă Federica Mogherini, însoţiţi de coordonatorul UE pentru combaterea terorismului, Gilles de Kerchove, vor merge în Tunisia marţi, pentru a asigura ţara de solidaritatea totală a Uniunii Europene şi pentru explorarea unor mijloace de creştere a sprijinului acordat de UE Tunisiei, potrivit unui comunicat oficial.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici