Forţele de Frontieră din Marea Britanie au interceptat 74 de migranţi care traversau Canalul Mânecii

Forţele de Frontieră britanice au interceptat sâmbătă 74 de persoane, inclusiv minori, care se aflau pe opt nave care încercau să traverseze Canalul Mânecii în Marea Britanie, iar alte două ambarcaţiuni au fost oprite de autorităţile franceze, relatează Associated Press.

573 afișări
Imaginea articolului Forţele de Frontieră din Marea Britanie au interceptat 74 de migranţi care traversau Canalul Mânecii

Forţele de Frontieră din Marea Britanie au interceptat 74 de migranţi care traversau Canalul Mânecii

Autorităţile au anunţat că a fost deschisă o anchetă penală în acest caz. Naţionalităţile migranţilor nu au fost încă determinate.

Oficialii gărzii de coastă au declarat că incidentele s-au întins de-a lungul coastei de sud-est a Marii Britanii, de la portul Dover până la plaja Winchelsea lângă Hastings, la 80 de kilometri distanţă.

Ministrul de Interne, Sajid Javid, a promis că va colabora cu autorităţile franceze de frontieră pentru a opri această creştere a traficului de persoane din Canalul Mânecii.

"Cei care aleg să facă această călătorie periculoasă pe una dintre cele mai aglomerate căi navigabile din lume îşi pun viaţa într-un mare pericol- şi voi continua să fac tot ce pot pentru a-i opri", a transmis Javid într-un comunicat emis sâmbătă seară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici