Forţele de ordine franceze au evacuat sute de imigranţi, inclusiv români, dintr-un fost azil

Forţele de ordine franceze au început marţi dimineaţa evacuări la un fost azil din Pacé, lângă Rennes, rechiziţionat de Asociaţia Droit au logement (DAL) şi ocupat ilegal din mai de aproximativ 250 de imigranţi, printre care şi români, scrie publicaţia Ouest France în ediţia electronică de marţi.

129 afișări
Imaginea articolului Forţele de ordine franceze au evacuat sute de imigranţi, inclusiv români, dintr-un fost azil

Forţele de ordine franceze au evacuat sute de imigranţi, inclusiv români, dintr-un fost azil (Imagine: www.ouest-france.fr)

Forţele de ordine au sosit la faţa locului la ora locală 04.15 (05.15, ora României), blocând căile de acces. Aproximativ o oră mai târziu, jandarmii au înconjurat casa, iar către ora locală 6.00 (7.00, ora României), au sosit forţe suplimentare pentru a proceda la evacuare. Operaţiunea a început în mod paşnic, în timp ce zeci de activişti DAL şi RESF (Réseau éducation sans frontières) participau la un miting în faţa clădirii, scrie Ouest France.

De la 6 mai, aproximativ 250 de imigranţi, între care aproximativ 80 de copii, s-au refugiat în fostul azil, unul dintre cele mai mari locuri ocupate ilegal din Franţa. Între ocupnaţi se aflau români, ceceni, georgieni, irakieni, africani sau mongoli.

Potrivit prefecturii Ille-et-Vilaine, imigranţii evacuaţi au primit un bilet pentru autobuz până la Prefectură, unde urmau să fie direcţionaţi către alte aproximativ 200 de adăposturi, fără ca cineva să rămână pe stradă, potrivit acestei instituţii.

La sfârşitul lui iulie, Tribunalul de Mare Instanţă din Rennes le-a acordat un răgaz de patru luni solicitanţilor de azil, adică până la 15 noiembrie, pentru a părăsi locul. Din acel moment, mai mulţi imigranţi au făcut ei înşişi demersul de a părăsi locul, fără să aştepte intervenţia jandarmilor.

Fostul azil, închis începând din septembrie 2011, se află în proces de reconversie, şi anume într-un Centru de Primire pentru Solicitanţi de Azil (CADA), un proiect implimentat de către SA HLM les Foyers, proprietarul locului, care a depus recursul de evacuare la Tribunalul de Mare Instanţă din Rennes.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici