Forţele irakiene au eliberat oraşul Hawija, ocupat de militanţii Stat Islamic în 2014

Autorităţile de la Bagdad au anunţat că forţele irakiene au eliberat oraşul Hawija, una din ultimele localităţi majore controlate de militanţii reţelei teroriste Stat Islamic în Irak, informează site-ul postului France 24.

532 afișări
Imaginea articolului Forţele irakiene au eliberat oraşul Hawija, ocupat de militanţii Stat Islamic în 2014

Forţele irakiene au eliberat oraşul Hawija, ocupat de militanţii Stat Islamic în 2014

Trupele, poliţia şi forţele paramilitare "au eliberat întreg centrul oraşului Hawija şi continuă să avanseze", a declarat generalul Abdel Amir Yarallah, comandantul operaţiunii.

Organizaţia Naţiunilor Unite a comunicat marţi că aproximativ 12.500 de persoane au părăsit localitatea şi zona înconjurătoare de la începutul operaţiunii de eliberare a oraşului, în urmă cu o lună. Se estimează că în oraş sunt până la 78.000 de oameni.

Hawija, localitate aflată la 230 de kilometri nord de Bagdad, reprezenta unul din ultimele bastioane ale Stat Islamic în Irak.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici