Forţele loiale guvernului sirian au ocupat o parte a regiunii Ghouta de Est

Forţele loiale guvernului sirian au anunţat, miercuri, că au reuşit să preia controlul asupra celei mai mari părţi a regiunii Ghouta de Est, ultima enclavă a rebelilor aflată în apropierea capitalei Damasc, relatează site-ul postului BBC.

657 afișări
Imaginea articolului Forţele loiale guvernului sirian au ocupat o parte a regiunii Ghouta de Est

Forţele loiale guvernului sirian au ocupat o parte a regiunii Ghouta de Est

"Forţele guvernamentale constrolează mai mult de 50% din Ghouta", a declarat directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

Cel puţin 20 de persoane au murit în urma raidurilor aeriene, în timp ce trupeşe siriene încercau să avanseze pe teritoriul regiunii Ghouta.

La New York, Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit pentru a discuta despre eşecul armistiţiului cerut în urmă cu o săptămână.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a adoptat, în unanimitate, o rezoluţie prin care cere instituirea unui armistiţiu umanitar în regiunea Ghuta de Est, cu durata de 30 de zile.

Cel puţin 850 de persoane au murit încă de la începerea ofensivei în regiune. Multe dintre victime sunt copii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici