Forţele ruseşti efectuează tiruri cu rachete Iskander în cadrul unor exerciţii la Pacific

Flota rusească la Pacific şi forţe militare din nord-estul ţării au demarat exerciţii de antrenament neprevăzute, împreună cu unele dintre unităţile din Peninsula Kamciatka, în care urmează să fie efectuate tiruri cu sisteme de rachete de tip Iskander, relatează marţi portalul rus Sputnik.

703 afișări
Imaginea articolului Forţele ruseşti efectuează tiruri cu rachete Iskander în cadrul unor exerciţii la Pacific

Forţele ruseşti efectuează tiruri cu rachete Iskander în cadrul unor exerciţii la Pacific (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit serviciului de presă al Regiunii Militare de Est, la manevre iau parte aproximativ 2.500 de oameni.

"În timpul verificărilor pe care le vor efectua cartierele generale cu privire la interoperabilitatea dintre membri ai unor subunităţi din cadrul Pazei de Coastă, apărării antiaeriene, aviaţiei navale, securităţii navelor şi forţelor submarine vor fi abordate aspecte ale activităţii comune în apărarea liniei de coastă în interiorul unei grupări specifice şi unui număr de sarcini pentru exerciţii locale", a anunţat serviciul de presă.

Militarii ruşi vor efectua tiruri cu sisteme de rachete pentru misiuni în teatre de lupte de tip Iskander (SS-26 Stone conform standardelor NATO), se arată în comunicatul emis de către districtul militar.

Scopul acestor exerciţii de antrenament pe teren este consolidarea unor abilităţi tehnice de luptă, în special în privinţa lansării de rachete, subliniază districtul.

"Militarii din cadrul formaţiei pentru rachete a Districtului Militar de Est au început antrenamentul utilizând complexe Iskander-M", se precizează în comunicat.

Iskander-M este un sistem de rachete cu rază scurtă de acţiune. Rachetele au o rază de acţiune de 400 de kilometri şi pot fi înarmate atât cu focoase convenţionale, cât şi nucleare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici