Fost agent FSB, condamnat la 22 de ani de închisoare în Rusia pentru spionaj în favoarea SUA

Un fost agent al Serviciului Federal rus de Securitate (FSB) a fost condamnat, marţi, la 22 de ani de închisoare de o instanţă judiciară din Rusia, sub acuzaţia de spionaj în favoarea Statelor Unite, relatează site-ul agenţei Reuters.

1694 afișări
Imaginea articolului Fost agent FSB, condamnat la 22 de ani de închisoare în Rusia pentru spionaj în favoarea SUA

Fost agent FSB, condamnat la 22 de ani de închisoare în Rusia pentru spionaj în favoarea SUA

Serghei Mihailov, care a lucrat la un centru de securitate al Serviciului Federal de Securitate (FSB), a fost arestat în decembrie 2016, alături de Ruslan Stoianov, şeful unei echipe de investigaţii a companiei Kaspersky Lab, specializată în securitatea cibernetică.

Un tribunal militar din Moscova a decis marţi condamnarea la 22 de ani de închisoare a fostului agent FSB Serghei Mihailov şi la 14 ani de închisoare a lui Ruslan Stoianov.

Cei doi au fost găsiţi vinovaţi că au transmis informaţii unor servicii secrete străine. Ivan Pavlov, un avocat implicat în acest caz, a declarat pentru agenţia Reuters că Serghei Mihailov şi Ruslan Stoianov au fost acuzaţi de cooperare cu serviciile secrete americane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici