Fost lider al Partidului Conservator: Theresa May ar merge şi la război ca să protejeze suveranitatea Gibraltarului, la fel cum Margaret Thatcher a făcut-o pentru Insulele Falkland

Theresa May este pregătită să meargă la război pentru a proteja Gibraltarul aşa cum Margaret Thatcher a făcut-o pentru Insulele Falkland, a declarat Lord Howard, fost lider al Partidului Conservator din Marea Britanie.

4096 afișări
Imaginea articolului Fost lider al Partidului Conservator: Theresa May ar merge şi la război ca să protejeze suveranitatea Gibraltarului, la fel cum Margaret Thatcher a făcut-o pentru Insulele Falkland

Fost lider al Partidului Conservator: Theresa May ar merge şi la război ca să protejeze suveranitatea Gibraltarului, la fel cum Margaret Thatcher a făcut-o pentru Insulele Falkland

Michael Howard a spus că Guvernul de la Londra va sprijini Gibraltarul pe perioada negocierilor privind Brexit-ul, în contextul în care există acuzaţii că UE vrea să preia mica peninsulă după ieşirea Marii Britanii din comunitatea europeană. 
 
De asemenea, ministrul apărării britanic, Michael Fallon, a pledat pentru a proteja Gibraltarului în orice fel. "Oamenii din Gibraltar au spus clar că nu vor să trăiască sub suveranitatea Spaniei. Gibraltarul va fi protejat sub orice formă", a declarat Michael Fallon. El a mai spus că "nu există nicio îndoială că guvernul nostru va fi alături de Gibraltar". 
 
Gibraltarul se află în Europa de sud-vest, la sud de Spania, mărginind strâmtoarea Gibraltar, care leagă Mediterana cu Oceanul Atlantic. Gibraltar este teritoriu britanic, singurul de peste mări situat în Europa.
 
Scurt ghid despre Gibraltar
 
Deşi suveranitatea britanică a fost oficializată prin tratatul de la Utrecht în 1713 şi Gibraltar a devenit o colonie britanică în 1830, Spania a avut întotdeauna "împotriviri" la ideea de proprietate din Marea Britanie. Două referendumuri - în 1967 şi 2002 - au arătat că majoritatea covârşitoare a rezidenţilor din Gibraltar doresc să rămână britanici. Peninsula, care numără aproximativ 30.000 de rezidenţi, a votat la referendumul din iunie 2016 pentru ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană. 
 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici