Fost membru al Parlamentului rus ce fugise în Ucraina, împuşcat mortal în Kiev

Denis Voronenkov, fost membru al Parlamentului din Rusia, care se mutase în Ucraina, după ce a renunţat la cetăţenia rusă, a fost împuşcat mortal joi în capitala Kiev, informează The Guardian.

1762 afișări
Imaginea articolului Fost membru al Parlamentului rus ce fugise în Ucraina, împuşcat mortal în Kiev

Fost membru al Parlamentului rus ce fugise în Ucraina, împuşcat mortal în Kiev (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

Potrivit poliţiei, Voronenkov a fost împuşcat de un bărbat neidentificat la intrarea unui hotel din Kiev.

Voronenkov, în vârstă de 45 de ani, a fost membru al facţiunii comuniste din Camera inferioară a Parlamentului rus. Acesta se mutase în Ucraina în toamna anului 2016, unde a primit cetăţenia ucraineană, după ce a renunţat la cea rusă.

Voronenkov a dat mai multe interviuri după ce a solicitat azil politic în Ucraina. În acestea el era critic faţă de preşedintele rus, Vladimir Putin, şi faţă de politica de la Kremlin din Ucraina.

Decizia de a i se acorda cetăţenie ucraineană a fost aspru criticată, după ce acesta participase la votul parlamentar din Rusia pentru anexarea Crimeei.

Înainte de a fi împuşcat, Voronenkov urma să se întâlnească cu Ilya Ponomarev, de asemenea fost membru al parlamentului rus ce a părăsit Rusia pentru Ucraina.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici