Fost ministru chinez, condamnat la închisoare pe viaţă pentru acte de corupţie

Fostul ministru chinez pentru Siguranţa Publică Zhou Yongkang a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru luare de mită, abuz de putere şi dezvăluirea intenţionată a secretelor de stat, relatează joi BBC News Online.

201 afișări
Imaginea articolului Fost ministru chinez, condamnat la închisoare pe viaţă pentru acte de corupţie

Fost ministru chinez, condamnat la închisoare pe viaţă pentru acte de corupţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit agenţiei China Nouă, procesul fostului ministru chinez a avut loc în secret, la Tianjin, la est de Beijing.

El a fost declarat vinovat pentru luarea unei mite în valoare de 21 de milioane de dolari.

O anchetă pe numele său a fost deschisă în 2013, în contextul lansării unei vaste campanii anticorupţie de către noul preşedinte chinez Xi Jinping.

Zhou Yongkang este cel mai înalt demnitar chinez condamnat pentru acte de corupţie după preluarea puterii de către Partidul Comunist chinez în anul 1949. El a fost şeful Serviciului de securitate internă şi membru al Comitetului Partidului Comunist până în 2012, când s-a retras.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici