Fost ministru de Externe al Marii Britanii: Este nevoie de un nou referendum pe tema Brexit

David Miliband, fost ministru de Externe al Marii Britanii, a declarat, sâmbătă, că alegătorii britanici ar trebui să fie chemaţi la urne pentru un nou referendum în ceea ce priveşte despărţirea de Uniunea Europeană, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters.

5561 afișări
Imaginea articolului Fost ministru de Externe al Marii Britanii: Este nevoie de un nou referendum pe tema Brexit

Fost ministru de Externe al Marii Britanii: Este nevoie de un nou referendum pe tema Brexit

Într-un articol publicat în ziarul Observer, Miliband, ministru de Externe între 2007-2010 într-un Guvern laburist, a precizat că Brexit reprezintă un act economic de autoagresiune, adăugând că ar trebui să existe un alt scrutin pe această temă în momentul în care vor fi cunoscuţi termenii ieşirii Marii Britanii din UE.

Cu toate că nu mai desfăşoară nicio activitate politică, David Miliband, fratele fostului lider laburist Ed Miliband, este văzut ca un personaj cu o voce foarte influentă în rândul britanicilor.

Declaraţiile lui Miliband vin în contextul în care din ce în ce mai multe figuri politice din întreg spectrul politic britanic afirmă că strategia primului-ministru Theresa May în privinţa Brexit este dăunătoare din punct de vedere economic, iar mulţi politicieni susţin ideea unui nou referendum.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici