Cursa finală pentru 10 Downing Street   Foştii miniştri din cabinetul premierului Margaret Thatcher o critică pe Liz Truss pentru planul ei de reducere a impozitelor: "Doamna Thatcher n-ar fi procedat aşa!"

Deşi Liz Truss continuă să se compare cu "Doamna de Fier", Chris Patten, Norman Lamont şi Malcolm Rifkind avertizează că fostul premier nu ar fi aprobat niciodată împrumuturi pentru a finanţa reduceri de 30 de miliarde de lire sterline.

3582 afișări
Imaginea articolului Foştii miniştri din cabinetul premierului Margaret Thatcher o critică pe Liz Truss pentru planul ei de reducere a impozitelor: "Doamna Thatcher n-ar fi procedat aşa!"

Flickr

Marii conservatori care au servit în ultimul cabinet al lui Margaret Thatcher (1979-1990) au avertizat că fostul prim-ministru nu ar fi aprobat niciodată planul lui Liz Truss de a reduce impozitele cu 30 de miliarde de lire sterline prin finanţarea cu împrumuturi. 

Patten a declarat: „Margaret Thatcher a fost un conservator fiscal care nu a redus impozitele până când nu a fost redusă inflaţia. Era sinceră şi nu credea în prostii”.

Norman Lamont, un ministru senior al Trezoreriei sub Thatcher, a declarat: „Doamna Thatcher credea cu tărie că reducerea deficitului vine înainte de reducerea impozitelor. De asemenea, ea credea că deficitele sunt pur şi simplu o formă de impozitare amânată”.

Malcolm Rifkind a spus că „Ea credea că reducerile de taxe ar trebui să fie finanţate fie prin creşterea economică care producea deja mai multe venituri, fie prin reduceri ale cheltuielilor publice”, a spus el. „Asta înseamnă Thatcherismul. Fiecare conservator, precum şi mulţi alţi oameni, cred în oportunitatea reducerilor de taxe. Dar niciun conservator nu l-ar vedea vreodată ca pe un imperativ ideologic”.

Şi Rishi Sunak a denunţat planurile oponentului său ca fiind „imorale”, transmite The Guardian

Recent, Liz Truss a declarat că dacă va ajunge prim-ministru, va finanţa construirea unui nou iaht regal cu 200 de milioane de lire sterline din banii contribuabililor. 

Ea a mai promis că până la sfârşitul anului 2023 va elimina toate reglementările UE rămase în vigoare în Marea Britanie. Sute de legi care acoperă drepturile angajaţilor şi protecţia mediului ar putea dispărea peste noapte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici