Fostul candidat la preşedinţia Franţei, Francois Fillon, şi soţia sa, trimişi în judecată în scandalul angajărilor fictive din timpul campaniei electorale

Fostul candidat la preşedinţia Franţei, Francois Fillon, şi soţia sa Penelope vor fi trimişi în judecată în cazul scandalului angajărilor fictive din timpul campaniei electorale din 2017, a declarat marţi o sursă judiciară, relatează Reuters.

488 afișări
Imaginea articolului Fostul candidat la preşedinţia Franţei, Francois Fillon, şi soţia sa, trimişi în judecată în scandalul angajărilor fictive din timpul campaniei electorale

Fostul candidat la preşedinţia Franţei, Francois Fillon, şi soţia sa, trimişi în judecată în scandalul angajărilor fictive din timpul campaniei electorale

La un moment dat, favorit clar pentru a câştiga alegerile pentru Palatul Elysee, Fillon s-a aflat în centrul unui scandal care i-a afectat campania, când un săptămânal satiric a informat că soţia sa Penelope a fost plătită cu sute de mii de euro fără a avea un post important, inclusiv câţiva ani ca asistent lacabinetul său de parlamentar.

Fillon, de 65 de ani, şi-a plătit şi doi dintre copiii săi ca avocaţi când era senator, între 2005 şi 2007.

În acel moment, Fillon a denunţat ceea ce a numit o campanie murdară şi a negat că a făcut ceva ilegal, deşi a recunoscut o eroare de apreciere.

Un analist politic desăvârşit şi fost premier în timpul preşedinţiei lui Nicolas Sarkozy, Fillon a rezistat presiunii din interiorul partidului său de a se retrage din cursa prezidenţială, dar nu a intrat în cel de-al doilea tur al alegerilor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici