Fostul diplomat canadian reţinut în China desfăşura „activităţi relevante” prin care a încălcat legislaţia organizaţiilor non-guvernamentale

Ministerul chinez de Externe a emis un comunicat prin care transmite că dacă fostul diplomat canadian Michael Kovrig desfăşura „activităţi relevante” în cadrul International Crisis Group (ICG) din China fără a fi înregistrate, este posibil să fi încălcat legislaţia chineză, relatează Reuters.

1017 afișări
Imaginea articolului Fostul diplomat canadian reţinut în China desfăşura „activităţi relevante” prin care a încălcat legislaţia organizaţiilor non-guvernamentale

Fostul diplomat canadian reţinut în China desfăşura „activităţi relevante” prin care a încălcat legislaţia organizaţiilor non-guvernamentale

ICG a transmis miercuri că nu a primit momentan nicio informaţie de la oficialii chinezi privind reţinerea lui Kovrig şi că încearcă să intre în contact cu el prin Consulat.

Reprezentanţii companiei au anunţat că fostul diplomat a fost arestat luni seară în Beijing.

"Facem tot ce este posibil pentru a obţine informaţii suplimentare privind situaţia lui Michael, cât şi eliberarea sa promptă", a comunicat organizaţia.

Incidentul are loc în contextul crizei diplomatice între Ottawa şi Beijing după arestarea fiicei fondatorului Huawei. Meng Wanzhou, fiica fondatorului Huawei şi director financiar al companiei, a fost arestată săptămâna trecută pe aeroportul din Vancouver, la cererea autorităţilor americane. Ea este acuzată de fraude în legătură cu încălcarea sancţiunilor impuse de Statele Unite împotriva Iranului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici