Fostul KGB vrea să-l aresteze pe jurnalistul de investigaţii Roman Dobrohotov

  • Serviciul Federal de Securitate din Rusia (FSB, ex-KGB) susţine că este pe cale să-l aresteze pe fondatorul şi redactorul-şef al site-ului de investigaţii The Insider, Roman Dobrohotov.
  • Jurnalistul este acuzat că a fugit ilegal din ţară, relatează AFP.
417 afișări
Imaginea articolului Fostul KGB vrea să-l aresteze pe jurnalistul de investigaţii Roman Dobrohotov

Roman Dobrohotov

Potrivit FSB, Roman Dobrohotov a trecut în Ucraina în noaptea de 31 iulie spre 1 august 2021.

În luna iulie, percheziţii au avut loc la domiciliul lui Roman Dobrohotov şi la cel al părinţilor săi, într-un caz de „defăimare”. Poliţia i-a confiscat atunci paşaportul, pentru a-l împiedica să călătorească.

„Este prevăzut să-l includem pe lista persoanelor date în căutare în vederea arestării sale şi ca urmare a procedurilor penale împotriva sa”, susţine FSB.

Roman Dobrohotov participă de mult timp la mişcarea de opoziţie şi de apărare a drepturilor omului în Rusia.

The Insider a colaborat la investigaţii precum cea despre otrăvirea lui Navalnîi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici