Fostul ministru francez al Sănătăţii a fost inculpat în ancheta privind gestionarea pandemiei

  • Agnès Buzyn, fost ministru francez al Sănătăţii, a fost inculpată în investigaţia privind gestionarea pandemiei.
  • Agnès Buzyn: Audierile au fost o "oportunitate excelentă de a restabili adevărul".
1420 afișări
Imaginea articolului Fostul ministru francez al Sănătăţii a fost inculpat în ancheta privind gestionarea pandemiei

Sursă FOTO: Hepta

Agnès Buzyn, fost ministru al Sănătăţii în Franţa, a fost pusă sub acuzare, vineri seară, în investigaţia privind gestionarea pandemiei de coronavirus, afirmă surse judiciare citate de cotidianul Le Figaro.

Agnès Buzyn a fost audiată vineri la Curtea de Justiţie a Republicii în cadrul anchetei privind gestionarea pandemiei. La finalul audierilor, Agnès Buzyn a fost inculpată pentru "periclitarea vieţilor altor persoane". De altfel, Agnès Buzyn are şi statut de martor asistat într-un dosar de "abţinere voluntară de a combate o situaţie de calamitate".

La ieşirea de la audieri, Agnès Buzyn, care a fost ministru al Sănătăţii în Franţa în perioada 2017-2020, a declarat că a avut "oportunitatea excelentă de a restabili adevărul".

Procurorii Curţii de Justiţie a Republicii coordonează anchetele asupra modului în care instituţiile guvernamentale franceze au luat măsuri de prevenţie şi au gestionat zilnic epidemia de Covid-19, soldată până acum cu moartea a 115.000 de persoane în Franţa.

În cadrul investigaţiilor, au fost efectuate percheziţii la o serie de oficiali francezi, printre care actualul ministru al Sănătăţii, Olivier Véran, Agnès Buzyn, predecesoarea acestuia, fostul premier Edouard Philippe, Sibeth Ndiaye, fost purtător de cuvânt al Guvernului, Jérôme Salomon, şeful Direcţiei Generale a Sănătăţii, şi Geneviève Chêne, directorul Institutului francez de Sănătate Publică.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici