Fostul premier croat Ivo Sanader, eliberat din închisoare

Fostul premier croat Ivo Sanader a fost eliberat din închisoare, după ce Curtea Supremă croată a anulat o pedeapsă de nouă ani de închisoare pentru deturnare de fonduri şi a dispus rejudecarea cazului, relatează postul Radio Free Europe-Radio Libery în pagina electronică.

187 afișări
Imaginea articolului Fostul premier croat Ivo Sanader, eliberat din închisoare

Fostul premier croat Ivo Sanader, eliberat din închisoare (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Sanader a anunţat că nu va reveni în politică şi că se va concentra asupra bătăliei juridice cu scopul de a demonta toate acuzaţiile.

El a fost condamnat anul trecut pentru deturnarea sumei de aproximativ zece milioane de euro de la firme de stat, în principal în propriul beneficiu, dar şi către conturi obscure ale fostului său partid HDZ.

Curtea a anulat această condamnare luna trecută, invocând încălcări ale procedurilor penale, iar Sanader a fost eliberat cu condiţia să plătească o cauţiune în valoare de 12,4 milioane de kuna (1,7 milioane de dolari).

Condamnări anterioare pentru corupţie în diverse cazuri împotriva sa au fost de asemenea anulate, anul trecut, de către Curtea Supremă, care a dispus rejudecarea acestor cazuri. Aceste rejudecări nu au început încă.

Ivo Sanader a fost acuzat, de asemenea, de abuz de putere şi corupţie în alte două cazuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici