Fostul premier slovac Mikulas Dzurinda va deveni consilierul lui Petro Poroşenko

Fostul premier slovac Mikulas Dzurinda a anunţat sâmbătă, la postul de televiziune Hromadske TV, că a acceptat propunerea de a deveni consilier al preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko, relatează agenţia rusă Tass, în pagina electronică.

216 afișări
Imaginea articolului Fostul premier slovac Mikulas Dzurinda va deveni consilierul lui Petro Poroşenko

Petro Porosenko (Imagine: Mediafax Foto/Hepta)

"Am acceptat propunerea cu plăcere. Am o presimţire că voi oferi ceva Ucrainei, bazându-mă, în primul rând, pe propria mea experienţă legată de modul în care am ieşit din izolarea politică şi am soluţionat situaţia economică", a spus el, precizând că Slovacia s-a schimbat în totalitate datorită reformelor politice şi economice.

Mikulas Dzurinda, în vârstă de 60 de ani, este un politician slovac de origine ruteană. El a fost premier al Slovaciei în perioada 1998-2006 şi preşedinte interimar în perioada 30 octombrie 1998-15 iunie 1999. De asemenea, Dzurinda a condus Ministerul slovac de Externe între 8 iulie 2010 şi 4 aprilie 2012.

Vizitele sale la Kiev s-au multiplicat în ultimul timp, el fiind implicat într-un program privind descentralizarea puterii în Ucraina.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici