Fostul preşedinte al Georgiei intenţionează să participe la protestele proeuropene de la Kiev

Fostul preşedinte al Georgiei, Mihail Saakaşvili, intenţionează să participe, sâmbătă, la mitingul pentru integrare europeană din capitala ucraineană, a declarat, joi, Joanna Becker, asistenta europarlamentarului Jacek Saryusz-Wolski, pentru agenţia de presă Unian.

101 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedinte al Georgiei intenţionează să participe la protestele proeuropene de la Kiev

Fostul preşedinte al Georgiei intenţionează să participe la protestele proeuropene de la Kiev (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Marţi, în Piaţa Independenţei de la Kiev, reprezentanţi ai partidului georgian Mişcarea Unităţii Naţionale, aflat la guvernare în timpul preşedinţiei lui Saakaşvili, au susţinut un discurs în faţa protestatarilor. "Vrem să ştiţi că întreaga Georgie vă susţine în parcursul vostru european", a declarat Gheorghi Baramidze, un reprezentant al opoziţiei georgiene.

La mitingul din capitala Ucrainei va mai asista preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, Elmar Brock, potrivit paginii electronice a agenţiei ucrainene.

"Evenimentele din Ucraina ne fac să sperăm la o schimbare. Societatea s-a pronunţat ferm pentru parcursul european al Ucrainei şi împotriva puterii, care îi refuză aspiraţiile şi visurile europene", a declarat Saryusz-Wolski.

Demnitarul a menţionat că Partidul Popular European (PPE) susţine ucrainenii care militează pentru integrarea europeană.

"Prin prezenţa la proteste, poporul ucrainean îşi creează o punte spre Occident", a declarat vicepreşedintele PPE.

Manifestaţii fără precedent de la "revoluţia portocalie" din 2004 au fost declanşate de schimbarea poziţiei Kievului, care a refuzat, sub presiunea Moscovei, să semneze în ultimul moment un acord de asociere cu UE pregătit de trei ani, şi care s-a orientat spre Rusia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici