Fostul preşedinte american Jimmy Carter îi recomandă lui Donald Trump "să spună adevărul" în ceea ce priveşte scandalul solicitărilor adresate liderului Ucrainei

Fostul preşedinte american Jimmy Carter, în vârstă de 95 de ani, i-a recomandat actualului lider de la Casa Albă, Donald Trump, să coopereze cu ancheta iniţiată de Camera Reprezentanţilor, care ar putea duce la demiterea sa.

609 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedinte american Jimmy Carter îi recomandă lui Donald Trump "să spună adevărul" în ceea ce priveşte scandalul solicitărilor adresate liderului Ucrainei

Fostul preşedinte american Jimmy Carter îi recomandă lui Donald Trump "să spună adevărul" în ceea ce priveşte scandalul Ucraina

"Sfatul meu pentru el ar fi să spună adevărul", a declarat Carter pentru postul MSNBC.

"De asemenea, să reducă numărul de mesaje pe Twitter şi să ofere Camerei Reprezentanţilor şi, de asemenea, Senatului, şi aş mai spune, publicului larg, dovezile de care avem nevoie să construim un caz, fie împotriva lui, fie în favoarea lui", a completat fostul lider de la Casa Albă.

Camera Reprezentanţilor din SUA a lansat o anchetă în legătură cu solicitările lui Trump adresate liderului Ucrainei, Volodimir Zelenski, în sensul compromiterii imaginii fostului vicepreşedinte Joseph Biden, candidat în scrutinul prezidenţial din 2020. Preşedintele american neagă cu vehemenţă acuzaţiile ce îi sunt aduse şi a transmis că nu va coopera în anchetă.

Fostul preşedinte a mai afirmat că, în acest moment, este improbabil ca Senatul, dominat de republicani, să voteze în favoarea destituirii lui Trump, însă acest lucru s-ar putea schimba în funcţie de ceea ce relevă ancheta.

Carter a deţinut funcţia de preşedinte al SUA între 1977 şi 1981, mandatul său fiind marcat de unele controverse politice, în special de criza ostaticilor americani din Iran.

Taguri:
sua,
preşedinte,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici