Fostul preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva, reţinut într-o anchetă de corupţie

Fostul preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a fost reţinut, vineri, într-o investigaţie vizând acte de corupţie şi spălare de bani, activităţi asociate cu finanţarea campaniilor electorale ale Partidului Muncitorilor, informează site-ul agenţiei Reuters.

528 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva, reţinut într-o anchetă de corupţie

Fostul preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva, reţinut într-o anchetă de corupţie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Potrivit procurorilor, ar exista dovezi că Lula da Silva a obţinut profituri ilegale printr-o schemă de fraudare a companiei Petroleo Brasileiro SA (Petrobras).

"Fostul preşedinte Lula da Silva, în afara faptului că era liderul partidului, a fost responsabil de procesul decizional privind numirea directorilor Petrobras; de asemenea, a fost unul dintre principalii beneficiari de pe urma acestor infracţiuni", argumentează procurorii.

"Există dovezi că s-a îmbogăţit prin aceste infracţiuni şi a finanţat campaniile electorale ale grupului său politic", precizează procurorii.

Purtătorul de cuvânt al lui Lula da Silva (preşedinte al Braziliei în perioada 2003-2010) a refuzat să facă vreun comentariu despre acuzaţii.

Poliţia a efectuat 33 de percheziţii în cadrul investigaţiei, inclusiv două în Sao Bernardo do Campo, unde locuieşte Lula da Silva.

Fundaţia fostului preşedinte a dat asigurări că Lula da Silva nu a comis nicio ilegalitate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici