Fostul preşedinte israelian Moshe Katsav, găsit vinovat de viol şi alte agresiuni sexuale

Fostul preşedinte israelian Moshe Katsav a fost găsit vinovat pentru comiterea unor violuri şi pentru alte tipuri de agresiuni sexuale, Tribunalul districtual din Tel Aviv stabilind că versiunea fostului şef al statului este "plină de minciuni", informează ziarul Haaretz, în ediţia electronică.

40 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedinte israelian Moshe Katsav, găsit vinovat de viol şi alte agresiuni sexuale

Fostul preşedinte israelian Moshe Katsav, găsit vinovat de viol şi alte agresiuni sexuale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Verdictul a fost anunţat la patru ani după ce mai multe angajate l-au acuzat pe Katsav de agresiuni sexuale comise în timp ce deţinea funcţia de ministru al Turismului şi cea de preşedinte.

Katsav a fost găsit vinovat de violarea şi abuzarea sexuală a unei foste angajate de la Ministerul Turismului şi de hărţuirea sexuală a unei angajate de la reşedinţa prezidenţială.

În momentul anunţării verdictului, în sala Tribunalului din Tel Aviv s-au auzit strigăte de bucurie, la fel ca şi în faţa instanţei, unde sunt adunate activiste pentru drepturile femeilor.

Potrivit site-ului Ynetnews.com, Moshe Katsav părea să fie palid şi neîncrezător în momentul citirii verdictului. Fostul preşedinte riscă o pedeapsă cuprinsă între patru şi 16 ani de detenţie.

Katsav ar fi putut pune capăt procesului în 2007, când semnase o înţelegere cu procurorii pentru recunoaşterea unor delicte minore, fără a risca închisoarea. Cu toate acestea, la începerea audierilor judiciare, Katsav a renunţat la acest acord, subliniind că doreşte să îşi demonstreze nevinovăţia.

Moshe Katsav, în vârstă de 65 de ani, a fost ministru al Turismului în perioada 1996 - 1999 şi preşedinte al Israelului în perioada 2000 - 2007. Katsav a demisionat din funcţia de şef al statului în iunie 2007, după ce a fost suspendat în ianuarie 2007, la cererea sa, din cauza suspiciunilor care planau asupra sa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici