Fostul preşedinte pakistanez Pervez Musharraf, reacţie după ce a fost condamnat la moarte: O „vendetă personală”

Fostul conducător militar şi preşedinte al Pakistanului, Pervez Musharraf, a declarat că decizia unei instanţe speciale de a-l condamna la moarte într-un caz de înaltă trădare a fost rezultatul unei „vendete personale”, relataeză site-ul agenţiei Reuters.

1451 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedinte pakistanez Pervez Musharraf, reacţie după ce a fost condamnat la moarte: O „vendetă personală”

Sursă foto: Profimedia

Musharraf, care a fost judecat şi condamnat în absenţă, a declarat într-un videoclip difuzat miercuri seară, că acuzaţiile împotriva lui au fost motivate politic şi este „un caz fără precedent în care nici inculpatul, nici avocatul său nu au fost lăsaţi să apere cazul”.

"Acest caz a fost preluat doar din cauza vendetei personale a unor oameni împotriva mea", a spus Musharraf în declaraţia video.

O instanţă antiteroristă l-a condamnat pe Musharraf la moarte, marţi, după ce l-a găsit vinovat de înaltă trădare şi încălcarea Constituţiei în 2007.

Musharraf, în vârstă de 76 de ani, a preluat puterea printr-o lovitură de stat în 1999 şi a condus ţara mai târziu din postura de preşedinte.

În noiembrie 2007, Musharraf a suspendat Constituţia şi a impus starea de urgenţă - o acţiune care a stârnit proteste. El şi-a dat demisia în 2008 pentru a evita ameninţarea cu punerea sub acuzare în vederea demmiterii.

Când Nawaz Sharif - un vechi rival pe care l-a înlăturat în lovitura de stat din 1999 - a fost ales prim-ministru în 2013 şi a iniţiat un proces de trădare împotriva lui Musharraf, iar în 2014 fostul general a fost acuzat pentru înaltă trădare.

Musharraf a călătorit la Dubai, unde primeşte tratament medical, după ce interdicţia de călătorie a fost ridicată în 2016 şi a refuzat să se prezinte în faţa instanţei, în ciuda mai multor ordine.

Partidul său politic a anunţat anterior că va contesta verdictul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici