Fostul preşedinte peruan Alan Garcia, acuzat de corupţie, solicită azil politic în Uruguay

Alan Garcia, preşedinte al statului Peru (1985-1990 şi 2006-2011), a solicitat azil politic în Uruguay în contextul în care autorităţile peruane anchetează acuzaţiile de corupţie ce îl vizează, informează agenţia Dpa.

298 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedinte peruan Alan Garcia, acuzat de corupţie, solicită azil politic în Uruguay

Fostul preşedinte peruan Alan Garcia, acuzat de corupţie, solicită azil politic în Uruguay

Garcia, 69 de ani, a vizitat reşedinţa ambasadorului Uruguayului la Lima pentru a solicita azil politic, a anunţat Ministerul peruan de Externe, duminică.

O instanţă din Peru a hotărât, sâmbătă, că fostul preşedinte nu va avea voie să părăsească ţara în următoarele 18 luni, până la finalizarea unei anchete privind presupusa implicare a acestuia într-un scandal de corupţie.

Procuratura suspectează că Garcia a primit în mod ilegal cel puţin 100.000 de dolari de la firma braziliană Odebrecht.

În perioada 2005-2014, compania braziliană a câştigat mai multe proiecte publice de construcţii în Peru, aparent după ce a cheltuit 29 de milioane de dolari pentru a mitui diverşi politicieni.

Pe lângă Garcia, alţi doi foşti preşedinţi peruani se confruntă cu acuzaţii de corupţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici