Fostul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko a fost citat pentru audieri

Fostul preşedinte al Ucrainei, Petro Poroşenko, a fost citat pentru audieri de biroul ucrainean de investigaţii, care vor avea loc pe data de 17 iulie, a anunţat joi instituţia, potrivit Reuters.

723 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko a fost citat pentru audieri

Fostul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko a fost citat pentru audieri

”Confirmăm faptul că acesta va fi audiat”, a declarat purtătorul de cuvânt al biroului. Acesta a refuzat să dea detalii cu privire la motivul citării, care va avea loc pe data de 11 iulie.

Poroşenko, deţinător al uneia dintre cele mai mari afaceri în domeniul confecţiilor din ţară, a pierdul alegerile przidenţiale din luna aprilie în favoarea actorului Volodimir Zelenski, care a promis în campania electorală că va lupta împotriva corupţiei.

Zelenskiy a candidat pentru funcţia de preşedinte, fără a avea nicio experienţă politică. El a jucat rolul unui profesor într-o comedie TV, care a devenit în mod neaşteptat preşedinte după ce un elev a filmat tirada lui împotriva politicienilor corupţi şi a postat videoclipul online.

Partidul său, Slujitorul poporului, conduce acum în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 21 iulie, având sprijinul a 37,8% dintre cei care au declarat că vor vota, potrivit unui sondaj realizat în perioada 25 iunie-7 iulie de Institutul de Cercetare KIIS.

Partidul Solidarităţii Europene al lui Poroşenko beneficiazîă de sprijinul a 7,2% din cei chestionaţi, plasându-l pe locul al treilea.

Taguri:
ucraina,
poroşenco,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici