Fostul primar al Londrei Boris Johnson se confruntă cu o revoltă în Partidul Conservator şi riscă să nu devină premier

Fostul primar al Londrei Boris Johnson, liderul grupului favorabil ieşirii Marii Britanii din UE, este contestat din ce în ce mai mult în Partidul Conservator, riscând să nu îşi atingă visul de a deveni lider al formaţiunii şi prim-ministru, printre adversarii săi fiind Theresa May şi Liam Fox.

4655 afișări
Imaginea articolului Fostul primar al Londrei Boris Johnson se confruntă cu o revoltă în Partidul Conservator şi riscă să nu devină premier

Boris Johnson se confruntă cu o revoltă în Partidul Conservator şi riscă să nu devină premier (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Fostul ministru britanic al Apărării Liam Fox nu a exclus, duminică, posibilitatea de a candida pentru postul de preşedinte al Partidului Conservator.

"Nu exclud posibilitatea. Mă voi gândi până luni, voi discuta cu soţia şi cu colegii de partid", a declarat Liam Fox pentru Sky News.

Un alt contracandidat puternic pentru populistul Boris Johnson este ministrul de Interne, Theresa May, care a susţinut moderat rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană.

Boris Johnson a fost primar al Londrei, dar a renunţat să candideze pentru un nou mandat, concentrându-se pe coordonarea campaniei pentru ieşirea Marii Britanii din UE, scopul fiind înlăturarea premierului David Cameron din funcţiile de lider al Partidului Conservator şi prim-ministru. Un eşec al planului lui Jonhson de a deveni premier ar însemna un regres important în cariera politică a politicianului eurosceptic populist.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici