Fostul primar al Londrei, Boris Johnson, şi-a anunţat intenţia de a deveni prim-ministru al Marii Britanii

Fostul ministru britanic pentru Brexit, Boris Johnson, şi-a anunţat joi intenţia de a candida pentru conducerea Partidului Conservator, după ce prim-ministrul Theresa May va demisiona din funcţie, relatează BBC şi Reuters.

790 afișări
Imaginea articolului Fostul primar al Londrei, Boris Johnson, şi-a anunţat intenţia de a deveni prim-ministru al Marii Britanii

Fostul primar al Londrei, Boris Johnson, şi-a anunţat intenţia de a deveni prim-ministru al Marii Britanii

„Bineînţeles că voi candida. Nu cred că este un secret pentru cineva. Momentan, însă, locul nu este liber”, a declarat Boris Johnson în cadrul unui eveniment în Manchester.

Succesorul premierului Theresa May la conducerea Partidului Conservator va ocupa, de asemenea, şi funcţia de prim-ministru al Marii Britanii.

Prim-ministrul Theresa May a declarat în mai multe rânduri că va demisiona din funcţie după ce Parlamentul britanic va aproba Acordul Brexit negociat cu liderii Uniunii Europene. Acordul Brexit a fost respins de trei ori de Camera Comunelor.

Boris Johnson a demisionat din funcţia de ministru pentru Brexit în luna iulie 2018, în semn de protest faţă de modul în care prim-ministrul gestiona ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Acesta a criticat de mai multe ori propunerile premierului privind Brexit, afirmând că May încă are oportunitatea de a abandona abordarea "Brexit doar cu numele".

În urma demisiei, Boris Johnson şi-a manifestat speranţa ca Parlamentul britanic să respingă Acordul pentru Brexit negociat de Theresa May, numindu-l o „umilinţă naţională” şi o „batjocură la adresa ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană”.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici