Fostul secretar al Apărării din mandatul lui Trump îl atacă dur pe liderul de la Casa Albă: „Este primul preşedinte care încearcă să-i dividă pe americani”

Fostul secretar al Apărării, Jim Mattis, a lansat un atac dur la adresa lui Donald Trump şi l-a acuzat pe preşedinte că încearcă să-i dividă pe americani prin crearea unui „conflict fals” între societatea civilă şi armată, scrie AP.

580 afișări
Imaginea articolului Fostul secretar al Apărării din mandatul lui Trump îl atacă dur pe liderul de la Casa Albă: „Este primul preşedinte care încearcă să-i dividă pe americani”

Fostul secretar al Apărării din mandatul lui Trump îl atacă dur pe liderul de la Casa Albă: „Este primul preşedinte care încearcă să-i dividă pe americani”

"Am urmărit evenimentele din această săptămână furios şi îngrozit", a scris într-un mesaj extrem de rar.

Criticile fostului secretar al Apărării sunt cu atât mai remarcabile cu cât acesta a stat departe de lumina reflectoarelor de la retragerea sa din funcţie în decembrie 2018.

După ce a plecat în semn de protest faţă de politicile lui Trump în Siria, Mattis a refuzat să vorbească despre liderul de la Casa Albă, spunând că, pentru liniştea naţională, nu o va face atâta timp cât fostul său şef este în continuare în funcţie.

Dar protestele izbucnite în SUA după moartea lui George Floyd şi mai ales reacţia administraţiei de la Casa Albă, l-au determinat să iasă cu o poziţie publică.

În mesajul său, Mattis scrie că nu şi-a imaginat vreodată că trupelor armate li se va „ordona, în orice circumstanţă, să încalce drepturile constituţionale ale concetăţenilor - cu atât mai puţin pentru o fotografie bizară a comandantului ales al Armatei”.

„Donald Trump este primul preşedinte din viaţa mea care nu încearcă să unească poporul american - nici măcar nu se preface că încearcă. În schimb, el încearcă să ne dividă", a scris Mattis în mesajul său publicat de The Atlantic. „Vedem sunt consecinţele a trei ani de efort deliberat în această direcţie. Asistăm la consecinţele a trei ani fără o conducere matură. ”

Mattis a spus despre protestatari că nu trebuie să se lase distraşi de un număr mic de infractori şi a spus că ceea ce cer ei ”Toată lumea este egală în faţa legii” este o solicitare justificată.

„Protestele sunt definite de zeci de mii de oameni care au conştiinţă, care insistă să trăim la nivelul valorilor noastre - valorile noastre ca oameni şi valorile noastre ca naţiune”, a mai scris Mattis.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici