FOTO Belarusul a ţinut în plină pandemie o paradă cu peste 3000 de militari. Zeci de mii de oameni au ieşit pe străzi

  • Belarusul a ţinut o paradă militară, sâmbătă, pentru a comemora Ziua Victoriei. Parada a ridicat îngrijorările specialiştilor cu privire la siguranţa celor prezenţi
  • Rusia care avea programată o paradă spectaculoasă pentru comemorarea a 75 de ani de la victoria împotriva Germaniei Naziste a decis să o reducă la minim şi să nu permită accesul oamenilor.
3120 afișări
Imaginea articolului FOTO Belarusul a ţinut în plină pandemie o paradă cu peste 3000 de militari. Zeci de mii de oameni au ieşit pe străzi

Belarusul nu pare îngrijorat de pandemia ce a forţat planetă să ia măsuri fără precedent. În capitala Minsk, sâmbătă, în faţa a ZECI de mii de oameni au defilat 3000 de solaţi şi 185 de vehicule militare.

Câţiva veteranii prezenţi la paradă au purtat măşti, dar au fost printre puţini ce au fost văzuţi cu echipamente de protecţie pe stăzile unde a avut loc parada.

Preşedintele autoritar din Belarus a numit coronavirusul o psihoză în ciuda numărului mare de cazuri din ţara. În comparaţie Ucraina şi Polonia, ţări vecine ce au populaţie de patru ori mai mare au un număr mult mai mic de cazuri.

Preşedintele Alexander Lukashenko a deschis parada spunând că suferinţa Belarusului în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial este incomparabilă cu orice dificultate din ziua de azi.

Belarusul a fost proporţional cel mai lovită dintre republicile sovietice în război. Se estimează că 1,6 milioane de civili şi 600.000 de soladaţi au murit, cea ce reprezenta 25% din populaţie. 85% din Minsk a fost distrus în bombardamente.

OMS a cerut Belarusului să anuleze parada, dar Lukashenko a spus că se simte obligat moral faţă de veteranii ţării să comemoreze înfrângerea Germaniei Naziste.

Un spectator ce nu a purtat mascăşi a fost prezent la paradă a spus că susţine decizia preşedintelui.

"Nu mă simt în pericol. Nu înţeles psihoza. Preşedintele a spus că sistemul nostru medical va face faţă la orice", a precizat spectatorul.

Svetlana Alexievich câştigătoare a premiului Nobel pentru literatură critică vehement decizia preşedintelui.

"Puterea acestui om subjughează o ţară mare şi nimeni nu e acolo să îi spună că cea ce face e o nebunie", a precizat Svetlana Alexievich.

În urmă cu doar câteva săptămâni Alexander Lukashenko spunea la un meci de hochei: Nu există niciun virus aici. Ai văzut tu unul zburând pe aici?

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici