FOTO Dorin Chirtoacă a fost plasat în arest la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile

Dorin Chirtoacă, primarul oraşului Chişinău, a fost plasat în arest la domiciliu, vineri după-amiază, pentru o perioadă de 30 de zile, relatează site-ul Unimedia.

2293 afișări
Imaginea articolului FOTO Dorin Chirtoacă a fost plasat în arest la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile

Dorin Chirtoacă a fost plasat în arest la domiciliu (Imagine: unimedia.info)

Decizia plasării în arest preventiv la domiciliu a fost luată joi seară de Judecătoria Buiucani.

Dorin Chirtoacă a fost reţinut pentru 72 de ore, în cursul nopţii de joi spre vineri, sub acuzaţia de acte de corupţie.

Dorin Chirtoacă este acuzat de trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, în dosarul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) din Republica Moldova de anchetare a construirii unor parcări cu plată în Chişinău.

Potrivit procurorilor, citaţi de Unimedia, primarul Chişinăului i-ar fi dat indicaţii viceprimarului capitalei, care era preşedinte al Comisiei de selectare a companiilor, să semneze contractul pentru construirea parcărilor cu o anumită firmă, fără avizul Consiliului municipal. Dorin Chirtoacă a fost audiat de procurori, joi seară, la sediul Centrului Naţional moldovean Anticorupţie (CNA), după percheziţiile efectuate la Primăria capitalei Republicii Moldova într-un caz de corupţie. Anterior, Dorin Chirtoacă a petrecut trei ore în biroul său de la Primărie cu procurorii care au efectuat percheziţii. La plecare, Dorin Chirtoacă nu a făcut nicio declaraţie pentru jurnaliştii care aşteptau în curtea Primăriei.

Procurorii anticorupţie au descins, joi, la sediul Primăriei din Chişinău, verificând inclusiv biroul primarului Dorin Chirtoacă, trei funcţionari fiind reţinuţi. Procurorii au percheziţionat biroul primarului Dorin Chirtoacă şi cel al secretarului Consiliului Municipal Chişinău (CMC), Valeriu Didenco. Informaţiile au fost confirmate de purtătorul de cuvânt al Primăriei capitalei Republicii Moldova, Vadim Brânzaniuc. Secretarul Consiliului municipal Chişinău, Valeriu Didenco, şi doi consilieri municipali au fost reţinuţi de ofiţerii CNA sub acuzaţiile de corupere în formă pasivă, trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici