Video FOTO, VIDEO. Cel puţin 14 morţi şi 45 de răniţi în ATACUL TERORIST comis la metroul din Sankt-Petersburg. Doi indivizi căutaţi activ

Cel puţin unsprezece persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite în urma exploziei produse luni la metroul din Sankt-Petersburg, conform unui oficial din cadrul Primăriei oraşului, citat de site-ul agenţiei Sputnik.

22094 afișări

UPDATE 08.10 4 aprilie 2017  Bilanţul victimelor a ajuns la 14 morţi. Atacul s-a soldat de asemenea cu 50 de răniţi.Anchetatorii ruşi verifică posibila implicare a doi nativi din Asia Centrală, un bărbat şi o femeie, în atacul terorist comis luni la metroul din Sankt-Petersburg, potrivit unei surse a forţelor de implementare a legii, citată de Tass.

”Aceştia au ajuns în atenţia forţelor de implementare a legii în urma examinării camerelor de supraveghere. Identitatea acestora este în curs de verificare”, conform sursei.

”Potrivit datelor preliminare, cei doi sunt nativi din Asia Centrală, ambii având în jur de 20 de ani”, a adăugat sursa.

”Profilele suspecţilor vor fi trimise secţiilor de poliţie”, a mai afirmat sursa.

"Sunt căutate două persoane sub suspiciunea de plănuire a atacurilor; una dintre persoane a plasat un dispozitiv exploziv într-un vagon, iar a doua a lăsat o altă bombă în staţia de metrou Ploşcead Revoluţii", a afirmat un oficial citat.

Un cetăţean rus născut in Kârgâzstan, posibilul vinovat de atacul din Sankt-Petersburg

Un cetăţean rus născut în Kârgâzstan ar putea fi posibilul autor al atacului terorist comis luni la metroul din Sankt-Petersburg, în urma căruia 14 persone au murit, iar alte 50 au fost rănite, informează serviciile de securitate GKNB, citate de Reuters.

Un purtător de cuvânt al serviciilor de securitate GKNB a declarat că a primit o solicitare oficială din partea serviciilor ruse pentru a identifica suspectul.

Serviciile de securitate din Kârgâzstan l-au identificat pe atacator drept Akbarzhon Jalilov, născut în Osh, în 1995.

Există posibilitatea ca acesta să fi fost un atacatr sinucigaş, dar acest lucru nu a fost încă confirmat.

Autorităţile din Sankt-Peteresburg au declarat trei zile de doliu.

Kârgâzstan este un stat din Asia Centrală, care este predominant musulman şi este aliat politic al Rusiei, găzduind o bază aeriană militară rusă.

UPDATE 00:08  Doi indivizi, căutaţi activ în urma atacului terorist din Sankt-Petersburg

Bilanţul atacului terorist comis luni la metroul din Sankt-Petersburg a ajuns la 11 morţi şi 45 de răniţi, au anunţat luni seară autorităţile ruse, în timp ce preşedintele Vladimir Putin a depus coroane de flori în memoria victimelor, relatează site-ul agenţiei Sputnik.

"Bilanţul victimelor este de 11 morţi şi 45 de răniţi", a anunţat luni seară Comisia de anchetă. Bilanţul anterior era de zece morţi şi 37 de răniţi.

În paralel, preşedintele Vladimir Putin s-a deplasat la locul atacului şi a depus o coroană de flori în memoria victimelor.

Explozia a avut loc într-un tren de metrou care se deplasa între staţiile Institutul Tehnologic şi Sennaia Ploşcead, a anunţat Comisia rusă pentru Combaterea Terorismului.

Autorităţile au dezamorsat un alt dispozitiv exploziv care conţinea un kilogram de TNT.

UPDATE 20:06  Doi indivizi, căutaţi activ în urma atacului terorist din Sankt-Petersburg

Autorităţile ruse caută activ doi suspecţi în urma atacului terorist comis luni într-un tren de metrou din oraşul Sankt-Petersburg, afirmă un oficial din cadrul serviciilor de securitate citat de site-ul agenţiei Interfax.

"Sunt căutate două persoane sub suspiciunea de plănuire a atacurilor; una dintre persoane a plasat un dispozitiv exploziv într-un vagon, iar a doua a lăsat o altă bombă în staţia de metrou Ploşcead Revoluţii", a afirmat oficialul citat.

UPDATE 19:05 Autorităţile ruse au iniţiat o investigaţie pentru "atac terorist" în cazul exploziei produse luni la metroul din Sankt-Petersburg, afirmă surse citate de postul tv Russia Today.

 

Dosarul exploziei produse la metroul din Sankt-Petersburg a fost preluat Comisia pentru Combaterea Terorismului.

Parchetul General din Rusia a semnalat că anchetează ipoteza unui "act terorist".

La rândul său, preşedintele Vladimir Putin a anunţat că sunt investigate toate ipotezele, inclusiv cea a unui act terorist.

UPDATE 18:50 Presa rusă a făcut publică imaginea posibilului atacator de la metroul din Sankt-Petersburg. Poliţia caută un bărbat cu barbă şi pălărie neagră, transmite The Telegraph.

Unul din martori susţine că bomba ar fi fost plasată într-o servietă de un bărbat care apoi ar fi schimbat imediat metroul.

Oficialii au confirmat că un al doilea dispozitiv neexplodat a fost găsit într-o altă staţie şi a fost dezamorsat. 

UPDATE 18:39 Bilanţul exploziei produse la metroul din Sankt-Petersburg este de zece morţi şi 37 de răniţi, a anunţat luni seară ministrul rus al Sănătăţii, Veronica Skvorţova, în timp ce autorităţile regionale au decretat trei zile de doliu, relatează site-ul agenţiei Sputnik.

 "În prezent, sunt 47 de victime. Şapte persoane au murit pe loc, una în drum spre spital, iar 39 au fost spitalizate. Două persoane rănite au decedat la spital", a declarat Skvorţova.

"Persoanele rănite primesc toată asistenţa medicală necesară. Şase sunt în stare gravă", a spus Skvorţova.

Bilanţul anunţat anterior de autorităţile ruse era de nouă morţi şi 50 de răniţi.

 

 

UPDATE 17:39 Jens Stoltenberg transmite condoleanţe Rusiei

 

Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, a transmis condoleanţe, luni, în urma exploziei produse la metroul din oraşul rus Sankt-Petersburg, relatează site-ul agenţiei Sputnik.

"Cea mai profundă compasiune pentru cei afectaţi de explozia din Sankt-Petersburg, pentru cei dragi lor şi pentru poporul rus", a transmis Jens Stoltenberg prin Twitter.

Potrivit celui mai recent bilanţ, anunţat de Comisia rusă pentru Combaterea Terorismului (NAK), cel puţin nouă persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite, unele fiind în stare gravă. Douăzeci şi două de persoane au fost spitalizate.

 

 

UPDATE 17:29 Igor Dodon: Obiectivul atacului de la Sankt-Petersburg este de a da o lovitură eforturilor antiteroriste ruse

Obiectivul atacului comis la metroul din Sankt-Petersburg este a da o lovitură Rusiei şi a preşedintelui Vladimir Putin, care combat terorismul internaţional, afirmă preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, citat de site-ul agenţiei Sputnik.

"Terorismul internaţional nu are frontiere, naţionalităţi sau religie. Oricine a comis această crimă a avut obiectivul de a da o lovitură Rusiei şi preşedintelui, care au sfidat terorismul internaţional şi efectuează operaţiuni antiteroriste eficiente în diverse zone ale lumii", a transmis Igor Dodon.

UPDATE 17:15 Statele Unite şi Marea Britanie exprimă solidaritate cu Rusia după explozia de la Sankt-Petersburg

UPDATE 16:54 Ambasadorul României în Rusia, apel pe Facebook după explozia din Sankt Petesburg

UPDATE 16:44  "A avut loc o singură explozie, în momentul în care trenul a sosit în staţia Institutul Tehnologic venind din Sennaia Ploşcead", a declarat un oficial citat de site-ul agenţiei Reuters.

Circulaţia în întregul sistem al metroului din Sankt-Petersburg a fost suspendată în urma incidentului.

Procuratura Generală din Sankt-Patersburg a evocat ipoteza unui "atac terorist".

 

UPDATE 16:21 Explozia a avut loc într-un tren de metrou care se deplasa între staţiile Institutul Tehnologic şi Sennaia Ploşcead, a anunţat Comisia rusă pentru Combaterea Terorismului.

Potrivit presei ruse, două vagoane au fost avariate grav în urma deflagraţiei, dar nu este clar dacă au fost sau nu două dispozitive explozive.

Un alt dispozitiv exploziv, în stare intactă, a fost dezamorsat într-o altă staţie de metrou.

UPDATE 15:43 Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a transmis condoleanţe în urma exploziilor produse luni în staţii de metrou din oraşul Sankt-Petersburg, explicând că sunt analizate toate ipotezele, inclusiv cea a unui atac terorist.

 

 

"Cauzele exploziilor nu se cunosc; sunt luate în calcul toate ipotezele, inclusiv cea a unui atac terorist", a declarat Vladimir Putin, citat de site-ul agenţiei Tass.

Serviciile de securitate au confirmat că au avut loc două explozii, în vagoanele a două trenuri, în două staţii de metrou din Sankt-Petersburg.

Potrivit presei ruse, deflagraţiile s-au produs în staţiile de metrou Sennaya Ploşcead şi Institutul Politehnic din Sankt-Petersburg.

Cel puţin zece persoane au fost ucise, iar alte 50 au fost rănite în explozii, printre victime fiind şi copii.

UPDATE 15:43 Explozia produsă într-o staţie de metrou din Sankt-Petersburg a fost provocată de un dispozitiv artizanal, afirmă surse citate de postul Rossiya-24, relatează site-ul agenţiei Sputnik.

"A fost un dispozitiv exploziv fabricat cu elemente distructive", a transmis postul Rossiya-24.

Atacul a avut loc în contextul în care preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, se află luni în Sankt-Petersburg, unde se întâlneşte cu omologul său belarus, Aleksandr Lukaşenko.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că preşedintele a fost informat despre incident.

În urma deflagraţiei, mii de oameni au fost evacuaţi din şapte staţii de metrou.

UPDATE 15:27 Cel puţin zece persoane au murit, iar alte 20 au fost rănite în explozia produsă luni într-un staţie de metrou din oraşul rus Sankt-Petersburg, afirmă surse citate de site-ul Life News.

"Explozia a avut loc în staţia de metrou Sennaya Ploşcead, mai multe persoane fiind rănite", a declarat un oficial din cadrul serviciilor de securitate din Sankt-Petersburg, citat de site-ul agenţiei Tass.

 

În staţia de metrou se poate observa fum dens în urma deflagraţiei.

Conform unor surse citate de presa rusă, mai multe persoane au fost rănite.

 

 

 

Deocamdată, nu este clar dacă a fost un atac terorist sau este vorba de o explozie accidentală.

 

O transmisiune cu imagini live, de la faţa locului, poate fi accesate la acest LINK.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici