FOTO Primarul Parisului cere anularea unui festival feminist de culoare ”prohibitiv” caucazienilor

Anne Hidalgo, primarul capitalei franceze, a solicitat interzicerea unui festival feminist de culoare pe motiv că ar fi prea ”prohibitiv persoanelor caucaziene”, informează presa internaţională.

1131 afișări
Imaginea articolului FOTO Primarul Parisului cere anularea unui festival feminist de culoare ”prohibitiv” caucazienilor

FOTO Primarul Parisului cere anularea unui festival feminist de culoare ”prohibitiv” caucazienilor

Prima ediţie a festivalului Nyansapo, programat să aibă loc între 28-30 iulie la centrul cultural din Paris, s-a anunţat ca fiind ”un eveniment înrădăcinat în feminismul de culoare, activism la nivel european”.

Patru cincimi ale zonei festivalului vor fi destinate unui spaţiu ”non-mixt” al femeilor de culoare, potrivit site-ului Nyansapo.

Un alt spaţiu ”non-mixt” va fi destinat persoanelor de culoare indiferent de genul acestora.

Urmând delimitarea unui spaţiu mixt ce va fi ”deschis tuturor”.

Versiunea engleză a site-ului nu foloseşte termenul ”non-mixt”, ci ”rezervat”.

Hidalgo a anunţat pe Twitter că ea condamnă ferm ”organizarea acestui eveniment, prohibitiv persoanelor caucaziene”, aceasta rezervându-şi dreptul de a ”da în judecată organizatorii pentru discriminare”.

Organizaţii franceze anti-rasiste şi anti-semite au condamnat organizarea acestui festival.

SOS Racisme a descris evenimentul ca fiind ”o greşeală, chiar o monstruozitate, pentru că se delectează cu separare etnică, având în vedere că anti-rasismul este o mişcare ce caută să depăşească rasa”.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici