FOTO | Principalul suspect al atacului din Barcelona susţine că actele i-au fost furate/ Paris: Nu există informaţii că suspecţii în cazul atacului de la Barcelona ar avea legături cu Franţa

Principalul suspect pentru atentatul terorist din Barcelona este Driss Oukabir, cel care închiriase furgoneta care a intrat în plin în oamenii de pe bulevardul central al oraşului, omorând 13 şi rănind peste 80. Gerard Collomb, ministrul francez de Interne, a declarat ulterior că nu crede că există vreo legătură între presupuşii autori ai atentatului de la Barcelona şi Franţa după ce presa a scris că acesta este originar din oraşul francez Marsilia.

4288 afișări
Imaginea articolului FOTO | Principalul suspect al atacului din Barcelona susţine că actele i-au fost furate/ Paris: Nu există informaţii că suspecţii în cazul atacului de la Barcelona ar avea legături cu Franţa

FOTO | Cine este principalul suspect al atacului din Barcelona

Potrivit El Pais, Driss Oukabir este de origine marocană, are aproape 28 de ani şi locuia în oraşul Ripoll, situat la 80 de kilometri de Barcelona. Pagina de Facebook a bărbatului a fost închisă la scurt timp după ce poliţia i-a făcut publică identitatea. Pe Facebook, Oukabir scrisese că s-a născut în Marsilia, Franţa. 

Potrivit cotidianului La Vanguardia, Driss Oukabir susţine că documentele sale au fost furate şi el se afla în localitatea Ripoll în momentul producerii atacului de la Barcelona.

Bărbatul ar mai fi spus poliţiei că este posibil ca actele găsite în vehicul să fi fost furate de fratele lui, informează postul spaniol TVE, citând surse din cadrul poliţiei.

Javier Zaragoza, procuror-şef în cadrul Curţii Supreme din Spania, a declarat că presupuşii autori ai atacurilor de la Barcelona şi Cambrils nu erau cunoscuţi autorităţilor pentru legături cu terorismul.

Driss Oukabir, a fost închis timp de o lună în 2012 în localitatea catalană Figueres pentru abuzuri sexuale, au afirmat surse din cadrul anchetei, citate de agenţia de presă EFE. Oukabi are reşedinţa legală în Spania, ceea ce înseamnă că a locuit în această ţară cel puţin cinci ani. 

 

O a treia persoană, reţinută de autorităţi în legătură cu atentatul de la Barcelona. Autorităţile nu au oferit mai multe informaţii despre persoana reţinută recent.

O persoană, despre care se crede că ar avea legătură cu atacul terorist de la Barcelona, a fost reţinută în localitatea catalană Ripoll, iar un bărbat suspectat că ar fi închiriat vehicul folosit în atentat s-a predat poliţiei, însă susţine că nu are legătură cu atacul, informează BBC News online.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici