FOTO Soţia lui Khalid Masood condamnă atacul din Londra/ Modul în care mama teroristului de la Westminster alege să-şi ceară scuze faţă de victimele atentatului

Mama atacatorului din Westminster, Khalid Masood, a declarat că este „şocată, întristată şi împietrită” de acţiunile fiului său. Janet Ajao a spus că „a vărsat multe lacrimi pentru oamenii care au căzut victime acestui incident oribil”, informează BBC online.

4464 afișări
Imaginea articolului FOTO Soţia lui Khalid Masood condamnă atacul din Londra/ Modul în care mama teroristului de la Westminster alege să-şi ceară scuze faţă de victimele atentatului

Mesajul emoţionant al mamei teroristului din Londra, Khalid Masood către victimele atentatului

Masood a omorât trei oameni când a intrat cu un autoturism miercurea trecută, în pietonii aflaţi pe podul Westminster. Apoi, acesta a înjunghiat mortal un poliţist înainte de a fi împuşcat mortal.

Între timp, reprezentanţii poliţiei au declarat că nu există dovezi între Madood şi aşa-zisul Stat Islamic sau între atacator şi organizaţia teroristă al-Qaeda.

Janet Ajao din Trelech in Carmarthenshire, a declarat: "Doresc să clarific totul, astfel încăt să nu existe îndoieli. Nu susţin acţiunile sale şi nici nu sprijin credinţele pe care le avea care au dus la comiterea acestei atrocităţi. Doresc să le mulţumesc prietenilor mei, familiei şi comunităţii din tot sufletul şi toată inima pentru iubirea şi sprijinul pe care ni le-au acordat. "

Masood, în vârstă de 52 de ani, care s-a născut ca Adrian Elms dar ulterior a preluat numele tatălui său vitreg, Ajao, şi-a desfăşurat atacul în 82 de secunde.

Poliţiştii sunt de părere că acesta ar fi condus cu 76 de km/h în timp ce a traversat cu autoturismul podul Westminster.

Autorităţile britanice nu au găsit nicio dovadă că autorul atacului terorist de la Londra ar fi avut legături cu reţelele extremiste Stat Islamic sau Al-Qaida, a declarat un ofiţer din cadrul forţelor antiteroriste ale poliţiei, care a precizat că atacatorul era clar "interesat de jihad".

Neil Basu, Comisarul adjunct al Poliţiei Metropolitane din Londra, a declarat că în timp ce Masood „era vizibil interesat de Jihad”, poliţia nu a găsit până acum vreo dovadă a asocierii sale cu gruparea Stat Islamic sau al-Qaeda, sau că ar fi discutat planul său cu alte persoane."

Oficialul britanic a mai adăugat că atacul de săptămâna trecută "pare să fie bazat pe tehnici puţin sofisticate şi lowcost copiate de la alte atacuri".

Basu a mai spus că nu există dovezi că Massod s-ar fi radicalizat în timpul detenţiei,în 2003, descriind acest lucru drept pură „speculaţie”. De asemenea, Neil Basu a mai spus că Masood nu era considerat o ameninţare de către servicile de seucirtate sau de poliţia contra-teroristă: "Ştiu când, unde şi cum a comis Masood aceste atrocităţi, dar acum trebuie să ştiu de ce. La fel trebuie să ştie şi victimele şi familiile lor.”

Khalid Masood, al cărui nume adevărat era Adrian Russell Ajao, a fost împuşcat mortal de forţele de ordine după ce a lovit intenţionat cu un vehicul zeci de persoane pe Podul Westminster din Londra, iar apoi l-a înjunghiat mortal pe agentul de poliţie Keith Palmer.

Pe de altă parte, The Independent scrie despre reacţia soţiei lui Masood după atacul comis de acesta, femeia „condamnând total faptele” sale

Rohey Hydara a spus că este „întristată şi şocată” de atacul terorist. Declaraţiile sale vin după reacţia mamei lui Masood, Janet Ajao, care a mărturisit că „a vărsat multe lacrimi” pentru victimele fiului său.

Într-o declaraţie pentru Poliţia Metropolitană din Londra, Rohey Hydara a spus: „Sunt întristată şi şocată de ceea ce a făcut Khalid. Îi condamn total acţiunle. Transmit condoleanţe familiiilor victimelor care au murit şi doresc însănătoşire grabnică tuturor răniţilor. Aş dori să fie respectată intimitatea familiei noastre, în special a copiilor, în aceste momente dificile.”, a declarat soţia atacatorului.

Cinci persoane au fost ucise în atentat - agentul de poliţie Keith Palmer, în vârstă de 48 de ani, Kurt Cochran, un turist în vârstă de 54 de ani din SUA, şi Aysha Frade, o profesoară de 43 de ani din Spania. Alte cel puţin 30 de persoane au fost rănite în atacul revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Bărbatul a fost condamnat în Marea Britanie pentru o serie de agresiuni şi pentru deţinerea de arme, însă nu era vizat de nicio investigaţie curentă şi nu existau indicii că ar fi urmat să comită un atac terorist.

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat pe 23 martie atacul care a avut loc miercuri în apropierea clădirii Parlamentului britanic din Londra.

Poliţia britanică a anunţat luni că doi indivizi sunt în continuare reţinuţi sub suspiciunea că ar avea legătură cu atacul terorist comis săptămâna trecută la Londra.

Un islamist britanic a lovit intenţionat cu un vehicul zeci de persoane, miercurea trecută, pe Podul Westminster din Londra, după care a intrat cu maşina în gardul Parlamentului britanic. Teroristul a înjunghiat un agent de poliţie, după care a fost împuşcat mortal de serviciile de securitate. Bilantul atentatului revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic este de cel puţin patru morţi şi 40 de răniţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici