FOTO Un cetăţean din Kîrgîzstan,indicat de presă drept autorul atacului de la Istanbul,nu a fost implicat

Autorităţile din Kîrgîzstan au anunţat că suspectul indicat de presa turcă ca fiind autorul atacului terorist de la un club de noapte din Istanbul nu a fost în niciun fel implicat în acest incident, scrie site-ul postului BBC News.

486 afișări
Imaginea articolului FOTO Un cetăţean din Kîrgîzstan,indicat de presă drept autorul atacului de la Istanbul,nu a fost implicat

FOTO Un cetăţean din Kîrgîzstan,indicat de presă drept autorul atacului de la Istanbul,nu a fost implicat (Imagine: Mediafax Arhiva Foto)

O fotografie a unui paşaport aparţinând unui cetăţean din Kîrgîzstan, despre care se vehicula că ar fi autorul atacului terorist, a circulat pe reţelele sociale, ştirea fiind apoi preluată de presa turcă.

Autorităţile din Kîrgîzstan au anunţat că l-au audiat pe deţinătorul paşaportului, însă n-au găsit niciun indiciu care să arate că acesta ar fi avut vreo legătură cu atentatul de la Istanbul.

Poliţia turcă a dat publictăţii imagini cu suspectul, însă nu a oferit detalii suplimentare privind operaţiunile de căutare.

Rakhat Sulaimanov, şeful serviciului de informaţii din Kîrgîzstan, a declarat că deţinătorul paşaporului a fost audiat atât de autorităţile kîrgîze, cât şi de cele turce.

Presa din Turcia a relatat că poliţia a reţinut şi anchetează un suspect din Asia Centrală care ar fi închiriat un apartament în oraşul Konya, împreună cu o femeie, despre care se crede că este soţia acestuia, şi doi copii.

Autorităţile turce îl caută activ pe auorul atacului armat comis de Revelion în Clubul de noapte Reina, situat pe malul Bosforului. Conform autorităţilor turce, teroristul care a ucis 39 de persoane şi a rănit alte 70 este din Uzbekistan sau Kîrgîzstan. Douăzeci şi cinci dintre victimele atentatului din club sunt cetăţeni străini, din Israel, India, Liban, Franţa, Tunisia, Belgia, Kuwait,Canada şi Germania.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici