FOTO, VIDEO | Coreea de Sud suspectează că un star de televiziune, care fugise din Coreea de Nord, a fost răpită de spionii regimului de la Phenian şi repatriată

Autorităţile sud-coreene suspectează că agenţi ai serviciilor din Coreea de Nord au răpit-o pe o femeie de origine nord-coreeană care dezertase şi se mutase în Seul, informează publicaţia Korea Herald.

2368 afișări
Imaginea articolului FOTO, VIDEO | Coreea de Sud suspectează că un star de televiziune, care fugise din Coreea de Nord, a fost răpită de spionii regimului de la Phenian şi repatriată

Coreea de Sud suspectează că o femeie care fugise din Coreea de Nord a fost răpită de spionii regimului de la Phenian şi repatriată

"Autorităţile anchetează cazul dezertoarei nord-coreene Lim Ji-Hyun", a declarat Lee Yu-Jin, purtătorul de cuvânt al Ministerului Reunificării din Coreea de Sud.

Lim Ji-Hyun fugise din Coreea de Nord şi se stabilise în Seul, unde realiza o emisiune televizată.

Însă acum câteva zile, Lim Ji-Hyun a fost prezentată într-un videoclip de propagandă difuzat de site-ul oficial nord-coreean Uriminzokkiri. În înregistrare, ea susţine că a revenit în Coreea de Nord "de bunăvoie" deoarece fusese obligată să calomnieze Administraţia de la Phenian în Coreea de Sud.

Poliţia metropolitană din Seul încearcă să afle cum a ajuns Lim Ji-Hyun în Coreea de Nord, suspectând că este vorba de o răpire.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici