FOTO, VIDEO | Paris: O maşină a intrat în mulţime, pe terasa unei pizzerii. O fetiţă a murit şi 12 persoane au fost rănite/ Autorităţile exclud ipoteza unui act terorist

Cel puţin o persoană a murit, iar alte 12 au fost rănite, patru fiind în stare gravă, în urma incidentului produs luni seară la periferia oraşului Paris, anunţă autorităţile franceze, precizând că este vorba de un act deliberat, care însă nu este de tip terorist.

6319 afișări
Imaginea articolului FOTO, VIDEO | Paris: O maşină a intrat în mulţime, pe terasa unei pizzerii. O fetiţă a murit şi 12 persoane au fost rănite/ Autorităţile exclud ipoteza unui act terorist

FOTO, VIDEO | Atentat la Paris: O masină a intrat deliberat în muţime, pe terasa unei pizzerii. O fetiţă de 8 ani a murit, iar mai mulţi oameni au fost răniţi.

UPDATE ora 23.46: Autorităţile au anunţat că bilanţul victimelor se ridică la un mort şi 12 răniţi, dintre care patru sunt în stare gravă.  

"Este vorba de un act deliberat, dar care, conform informaţiilor existente în acest moment, nu are nicio legătură cu terorismul", a comunicat Parchetul din Meaux, citat de Agenţia France-Presse.

Potrivit Ministerului de Interne, o adolescentă a fost ucisă în incident, iar alte 12 persoane au fost rănite, patru fiind în stare gravă, relatează postul BFMTV.

Şoferului vehiculului a încercat să fugă după ce a lovit cu un vehicul marca BMW clienţii restaurantului. Individul nu figurează în evidenţele serviciilor secrete ca având legături cu grupuri teroriste islamiste.

Anchetatorii încearcă să afle motivaţia individului.

"Este vorba de un bărbat născut în anul 1985, necunoscut de serviciile de justiţie şi poliţie. Potrivit concluziilor preliminare ale anchetei, bărbatul a avut o tentativă de sinucidere săptămâna trecută", a declarat Pierre-Henry Brandet, purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Interne.

UPDATE ora 23.36: Autorităţile exclud ipoteza unui act terorist

Autorităţile franceze exclud ipoteza unui act terorist în cazul incidentului produs luni seară într-un restaurant situat la periferia oraşului Paris, afirmă surse judiciare citate de presa franceză.

Informaţiile preliminare "permit excluderea ipotezei unui act terorist", a declarat o sursă judiciară citată de postul BMFTV.

UPDATE ora 23.23: Şoferul vehiculului le-a declarat anchetatorilor că a vrut să se sinucidă

Şoferul care a intrat cu un vehicul într-un restaurant situat la periferia oraşului Paris le-a declarat anchetatorilor că a vrut să se sinucidă, afirmă surse citate de presa franceză.

Potrivit postului francez RTL, şoferul vehiculului care a lovit clienţii restaurantului le-a mărturisit anchetatorilor că a fost un act deliberat, explicând că a vrut să se sinucidă.

Autorităţile franceze încearcă să afle motivaţia individului şi profilul acestuia.

UPDATE ora 23.18: O fată de opt ani, ucisă 

Autorităţile franceze au instituit un perimetru de securitate în zona incidentului rutier produs la periferia Parisului, care pare a fi un atac, anunţă surse citate de cotidianul Le Republicain Lorrain, precizând că o fată în vârstă de opt ani a fost ucisă.

Potrivit martorilor, un individ a lovit clienţii restaurantului cu un vehicul marca BMW. O fată în vârstă de opt ani a fost ucisă în incident, iar alte cinci persoane sunt rănite, unele fiind în stare gravă.

"Este în curs o operaţiune în zona Sept Sorts; vă rugăm să respectaţi perimetrul de securitate", a transmis Jandarmeria franceză.

Incidentul a avut loc la restaurantul-pizzerie Sept-Sorts, situat în localitatea La Ferté sous-Jouarre (Seine-et-Marne), la aproximativ 40 de kilometri est de oraşul Paris.

Vehiculul a lovit persoanele care se aflau pe terasa restaurantului.

Potrivit unor surse citate de cotidianul Le Parisien, o persoană a fost ucisă, iar alte cinci au fost rănite în incidentul rutier, care pare a fi un act deliberat.

Şoferul vehiculului a fost reţinut.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici