FOTO VIDEO Proteste antiguvernamentale, în Budapesta, sub DEVIZA: ”Nu vom renunţa la viitorul nostru, suntem aici ca să rămânem”

Grupuri civile anti-guvernamentale au protestat în centrul capitalei ungare, Budapesta, sub deviza: ”Nu vom renunţa la viitorul nostru, suntem aici ca să rămânem”, informează MTI.

320 afișări
Imaginea articolului FOTO VIDEO Proteste antiguvernamentale, în Budapesta, sub DEVIZA: ”Nu vom renunţa la viitorul nostru, suntem aici ca să rămânem”

Proteste antiguvernamentale, în Budapesta

Protestatarii organizaţi de două grupuri de Facebook s-au adunat în faţa Universităţii Tehnice din Buda şi au mers până în partea Pesta a oraşului, în faţa Parlamentului.

Henriett Dinok, directorul Fundaţiei Romaversitas, a transmis protestatarilor că ”Nu Bruxellesul ar trebui oprit, ci oligarhii paraziţi” ungari.

Katalin Lukacsi, un fost membru al parlamentului din Ungaria, a afirmat că a demisionat din Parlament din cauza felului în care Guvernul s-a ocupat de problema refugiaţilor, ca protest faţă de ”exterminarea” cotidianului Nepszabadsag, precum şi faţă de recenta lege ce viza Universitatea Central-Europeană din Budapesta.

 

 

Ca reacţie în faţa protestului, partidul aflat la conducere, Fidesz, a anunţat că ”reţeaua [miliardarului american George] Soros se foloseşte de toate mijloacele necesare pentru a pune politica de imigrare a Ungariei sub presiune”. Conform declaraţiei guvernamentale, protestele recente din Ungaria au fost plănuite de ”organizaţii finanţate de Soros”.

”Este evident că presiunea pusă asupra Ungariei escaladează, dar partidul conducător şi Guvernul nu vor schimba politica imigrării”, a transmis Fidesz în cadrul declaraţiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici