FOTO, VIDEO Sediul unui post de radiodifuziune afgan, luat cu asalt de atacatori sinucigaşi

Atacatori sinucigaşi au luat cu asalt sediul unui post de televiziune din oraşul Jalalabad, din estul Afganistanului, declanşând schimburi de focuri şi explozii, în timp ce jurnaliştii au rămas blocaţi în interiorul clădirii, potrivit unor oficiali afgani şi martori oculari, citaţi de AFP.

249 afișări
Imaginea articolului FOTO, VIDEO Sediul unui post de radiodifuziune afgan, luat cu asalt de atacatori sinucigaşi

Sediul unui post de radiodifuziune afgan, luat cu asalt de atacatori sinucigaşi

Cel puţin două persoane au fost ucise şi alte 14 rănite în asaltul în curs de desfăşurare.

Până în prezent nicio grupare insurgentă nu a revendicat atacul din provincia Nangarhar, centru al reţelei teroriste SI, unde armata SUA a lansat cea mai mare bombă nenucleară din lume.

”Patru atacatori au intrat în clădirea RTA (Radioteleviziunea afgană) în această dimineaţă. Doi dintre ei s-au aruncat în aer, ceilalţi doi încă rezistând”, potrivit lui Attaullah Khogyani, purtător de cuvânt al Guvernului din Afganistan. Anterior acesta declarase că în clădire pătrunseseră trei atacatori.

”Până acum, cel puţin 2 civili au fost ucişi şi alţii 14 au fost răniţi”, a adăugat acesta.

 

 

Conform unui fotograf al RTA ce a reuşit să părăsească clădirea asaltată, mulţi dintre colegii săi au rămas în interiorul acesteia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici