FOTO, VIDEO | Stare de URGENŢĂ în Virginia: O maşină a intrat în mulţimea prezentă la un miting al naţionaliştilor albi/ Un deces şi cel puţin 35 de răniti/ Un elicopter al Poliţiei s-a prăbuşit, iar doi ofiţeri au murit

Doi ofiţeri ai trupelor de patrulă din Virginia au murit după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit, ei executând o misiune pentru a asigura siguranţa publică în timpul protestelor din Charlottesville, Virginia, în urma cărora o persoană şi-a pierdut viaţa şi alte câteva zeci au fost rănite, informează BBC News.

10234 afișări
Imaginea articolului FOTO, VIDEO | Stare de URGENŢĂ în Virginia: O maşină a intrat în mulţimea prezentă la un miting al naţionaliştilor albi/ Un deces şi cel puţin 35 de răniti/ Un elicopter al Poliţiei s-a prăbuşit, iar doi ofiţeri au murit

FOTO, VIDEO | Stare de URGENŢĂ în Virginia: O maşină a intrat cu viteză în mulţimea prezentă la un miting al naţionaliştilor albi/ O persoană a murit şi cel puţin alte 19 au fost rănite (Imagine: Twitter)

UPDATE 04:42 Un elicopter al Poliţiei din Virgina s-a prăbuşit, iar cei doi ofiţeri aflaţi la bord şi-au pierdut viaţa în urma impactului.

În total, trei persoane şi-au pierdut viaţa în urma evenimentelor ce au avut loc sâmbătă în Charlottesville, Virginia. În timpul marşului naţionaliştilor de dreapta, o maşină a intrat în mulţime, omorând o persoană, iar doi ofiţeri de poliţie au murit după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit la 11 kilometri de Charlottesville, relatează CNN.

Peter Knudson, purtătorul de cuvânt al Comitetului Naţional pentru Siguranţa Transporturilor, a precizat că elicopterul aparţinea Poliţiei din Virginia.

Al Thomas, şeful Poliţiei din Charlottesville, a declarat că, pe lângă cele trei persoane decedate, 35 de persoane au fost răinite în confruntările dintre naţionalişti şi contramanifestanţi, potrivit Fox News.

ATENŢIE! IMAGINI CARE VĂ POT AFECTA EMOŢIONAL

Autorităţile din Charlottesville au declarat starea de urgenţă după ciocnirile violente dintre naţionalişti şi manifestanţii antirasism ce au avut loc în cadrul unui marş privind înlăturarea unui monument al unui general din Războiul Civil american din oraşul Charlottesville.

Până în prezent, o persoană a murit, iar alte 19 au fost rănite.

În timpul marşului ultranaţionaliştilor de dreapta, o maşină a intrat în mulţime, omorând o persoană.

Extremiştii au iniţiat acest marş fiind nemulţumiţi de un plan ce priveşte înlăturarea unei statui a generalului Robert Lee din Charlottesville, cel care a fost comandantul forţelor prosclavie din sudul american, în timpul Războiul Civil.

Un video postat pe reţelele de socializare a surprins momentul în care un autoturism a intrat cu viteză în mai multe vehicule, înconjurate de oameni. Serviciile de urgenţă au intervenit la faţa locului pentru a oferi îngrijiri medicale celor răniţi, potrivit BBC.

 

 

Primarul oraşului Charlottesville a declarat că este „devastat” în urma decesului unei persoane.

Nu este clar dacă moartea victimei a avut loc când o maşină a intrat în mulţimea formată din protestatari faţă de mitingul extremei drepte, rănind mai multe persoane.

Oficialităţile statului Virginia au declarat ilegală demonstraţia naţionaliştilor albi "Unite the Right" (Uniţi dreapta), după ce în urma violenţelor cel puţin două persoane au fost rănite.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a condamnat public violenţele din Virginia.

”Urmărim îndeaproape evenimentele îngrozitoare din Charlottesville, Virginia. Condamnăm în termeni duri acestă manifestare îngrozitoare de ură şi violenţă. Se întâmplă de prea mult timp în ţara noastră. Nu este vorba de Donald Trump, nu este vorba de Barack Obama. Se întâmplă de mult, mult timp, peste tot în America. Ceea ce este vital acum este o rapidă restaurare a legii şi ordinii pentru protejarea vieţilor nevinovate. Niciun cetăţean nu ar trebui să se teamă pentru siguranţa şi securitatea sa în societatea noastră. Niciunui copil nu trebuie să îi fie teamă să iasă afară şi să se joace sau să fie cu părinţii lor şi să se simtă bine. Ura şi divizarea trebuie să înceteze şi trebuie să înceteze chiar acum!”

”Trebuie să fim toţi uniţi şi să condamnăm tot ceea ce reprezintă ura. Nu este loc pentru violenţă în SUA. Haideţi să fim uniţi”, a mai scris pe Twitter preşedintele SUA.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici