FOTO, VIDEO Un avion cargo turcesc s-a prăbuşit peste mai multe case din Kârgâzstan. Cel puţin 37 de persoane au decedat

Cel puţin 37 de persoane au decedat, în urma prăbuşirii unui avion de transport marfă peste mai multe case dintr-un sat aflat în apropiere de capitala Kîrgîzstanului, au anunţat autorităţile, potrivit AFP.

7496 afișări
Imaginea articolului FOTO, VIDEO Un avion cargo turcesc s-a prăbuşit peste mai multe case din Kârgâzstan. Cel puţin 37 de persoane au decedat

Un avion turc s-a prăbuşit pe mai multe case din Kârgâzstan. Peste 20 de persoane au decedat (Imagine: AFP/ Arhiva Foto Mediafax)

Update 11:00 Bilanţul victimelor din urma prăbuşirii avionului de marfă peste mai multe case dintr-un sat aflat în apropiere de capitala Kîrgîzstanului a ajuns la aproximativ 37 de morţi, au spus oficiali, citaţi de Reuters online.

Potrivit administraţiei aeroportului, avionul trebuia să facă o escală la Manas, în apropiere de capitala Bişkek, pe drumul său de la Hong Kong spre Istanbul. Aeronava s-a prăbuşit când încerca să aterizeze în condiţii de vizibilitate redusă în jurul orei locale 7.30 (ora României, 3.30)

Aproximativ 15 case au fost distruse total sau parţial în urma accidentului aviatic.

Conform primelor estimări, sunt 37 de morţi, a anunţat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă din această ţară.

Ministerul Transporturilor de la Bişkek a identificat iniţial avionul implicat în accident ca fiind un aparat de tipul Boeing 747-400 al Turkish Airlines, însă compania turcă a negat informaţiile în acest sens, operatorul de transport marfă ATC Airline anunţând că avionul este al său.

"Avionul nostru (...), care zbura pe data de 16 ianuarie de la Hong Kong la Bişkek, s-a prăbuşit în timp ce încerca să aterizeze la Bişkek (...) dintr-un motiv necunoscut", a anunţat ATC Airlines.

Ştire 06:55 Avionul s-a prăbuşit în momentul în care încerca să aterizeze pe aeroportul Manas din capitala kîrgîză Bişkek, în condiţii de vreme nefavorabilă, au mai precizat autorităţile.

Majoritatea celor decedaţi sunt din satul Dacha-Suu unde s-a prăbuşit avionul aparţinând companiei Turkish Airlines, care zbura de la Hong Kong la Istanbul, via Bişkek. Printre persoanele decedate se numără şi cei patru membri ai echipajului avionului, a anunţat Ministerul kîrgîz al Sănătăţii.

Aproximativ 15 case au fost distruse total sau parţial în urma accidentului aviatic, care s-a produs în jurul orei locale 7.30 (ora României, 3.30), a comunicat Ministerul pentru Situaţii de urgenţă din Kîrgîzstan.

Aeroportul Manas a fost închis, iar zborurile au fost anulate cel puţin până în cursul după-amiezii, au anunţat autorităţile aeroportuare.

Ministerul Transporturilor de la Bişkek a identificat avionul implicat în accident ca fiind un aparat de tipul Boeing 747-400 al Turkish Airlines, însă compania turcă a negat informaţiile în acest sens, precizând că ar fi vorba de o aeronavă a firmei ACT Airlines, scrie Reuters.

"Condoleanţe familiilor celor care şi-au pierdut viaţa în tragicul incident în care a fost implicat un avion al ACT Airlines, în Kîrgîzstan", se afirmă într-un mesaj postat pe contul de Twitter al Turkish Airlines.

 

 

Există informaţii că unul din membrii echipajului ar fi supravieţuit, potrivit BBC News online.

 

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici