FOTO, VIDEO | Un vehicul suspect a fost oprit cu focuri de armă în oraşul Bruxelles/ Sute de persoane au fost evacuate/ Suspectul reţinut la Bruxelles nu avea "nicio motivaţie teroristă"

Autorităţile belgiene au oprit cu focuri de armă, marţi după-amiază, un vehicul suspect, în zona Molenbeek din Bruxelles, iar echipe pirotehnice verifică dacă în autoturism sunt dispozitive explozive, relatează site-ul SudInfo.be.

1968 afișări
Imaginea articolului FOTO, VIDEO | Un vehicul suspect a fost oprit cu focuri de armă în oraşul Bruxelles/ Sute de persoane au fost evacuate/ Suspectul reţinut la Bruxelles nu avea "nicio motivaţie teroristă"

ALERTĂ | Un vehicul suspect a fost oprit cu focuri de armă de poliţie în oraşul Bruxelles

UPDATE 21:28 Suspectul reţinut în urma incidentului de securitate de la Bruxelles este un imigrant extracomunitar stabilit de mulţi ani în Uniunea Europeană şi care nu are legături cu grupuri islamiste, anunţă autorităţile belgiene, precizând că în vehicul nu au fost găsite dispozitive explozive.

Suspectul este un imigrant din Rwanda în vârstă de 36 de ani, care a locuit în Belgia din 2009, după care s-a mutat în Germania.

Bărbatul nu este în evidenţele serviciilor de securitate, dar pare să fi avut un comportament dezechilibrat.

Echipele pirotehnice au produs deflagraţii controlate, dar nu au depistat niciun dispozitiv exploziv în vehicul.

UPDATE 21:14 Autorităţile belgiene consideră că suspectul reţinut marţi seară la Bruxelles nu avea "nicio motivaţie teroristă", relatează site-ul de ştiri BX1.be.

"Primele indicii ale investigaţiei nu arată nicio motivaţie teroristă", a anunţat Parchetul din regiunea Bruxelles.

"În mod clar, nu există substanţe explozive în vehicul, dar a trebuit să fim absolut siguri în legătură cu acest lucru", a comunicat Poliţia belgiană.


Agenţi de poliţie au încercat să oprească un vehicul care trecuse pe culoarea roşie a semaforului, în zona Ninove, situată la periferia oraşului Bruxelles. Şoferul a refuzat să oprească la semnalele agenţilor şi a lovit două maşini de poliţie, fiind oprit cu focuri de armă în cartierul Molenbeek, în apropierea Gării Molenbeek-Saint-Jean.

Nicio persoană nu a fost rănită. În momentul imobilizării de către poliţie, şoferul suspect a anunţat că are o bombă în vehicul.

Sute de persoane au fost evacuate până la finalizarea verificărilor de către echipele pirotehnice.

"Şoferul a coborât din maşină şi a spus că are explozibil la bord", a declarat Johan Berckmans, purtătorul de cuvânt al Poliţiei din districtul Bruxelles-Vest.

Magazinele şi locuinţele situate în apropiere au fost evacuate ca măsură de precauţie. "Date fiind afirmaţiile suspectului, am preferat să nu asumăm niciun risc. Serviciile pirotehnice fac verificări", a explicat Ine Van Wymersch, purtătorul de cuvânt al Parchetului din Bruxelles.

În total, au fost evacuate aproximativ 400 de persoane. Suspectul nu a fost încă identificat.


 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici