FOTOGRAFIILE pe care Hitler a vrut să le distrugă: Liderul nazist, surprins în timp ce îşi repeta discursurile

O serie de fotografii pe care Adolf Hitler a vrut să le distrugă îl înfăţişează pe dictatorul german repetându-şi tehnicile persuasive de discurs în timp ce ascultă înregistrarea uneia dintre propriile cuvântări.

37544 afișări
Imaginea articolului FOTOGRAFIILE pe care Hitler a vrut să le distrugă: Liderul nazist, surprins în timp ce îşi repeta discursurile

Heinrich Hoffmann a făcut aceste fotografii extraordinare în 1925, potrivit Huffington Post, la scurt timp după ce Hitler a ispăşit sentinţa de 9 luni de închisoare, de unde şi-a dictat autobiografia, "Mein Kampf".

La vederea fotografiilor, Hitler a cerut ca Hoffman să distrugă negativele, dar acesta le-a păstrat şi le-a publicat în cartea sa de memorii, "Hitler a fost prietenul meu", lansată în 1955.

FOTOGRAFIILE CU HITLER ÎN TIMP CE REPETĂ PENTRU DISCURS

În imagini liderul nazist poate fi văzut în timp ce repetă gesturi de empatizare cu o mulţime imaginară, în scopul rafinării tehnicilor discursive. Fotografiile oferă o viziune rară în activitatea din culisele vieţii lui Hitler, dezvăluind repetiţiile meticuloase pentru discursurile de îndoctrinare cu mult înainte să devină "Fuhrer", scrie Daily Mail.

După publicarea inţială, fotografiile au fost păstrate în studioul lui Hoffman până la arestarea acestuia, la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, după care au dispărut în diverse arhive.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici